Consilierii judeteni ii cer demisia presedintelui Adomnitei, in urma „Afacerii Milano”

0
73

Grupul consilierilor PSD, in frunte cu liderul lor, Cristian Stanciu, au gasit poate cel mai propice moment pentru a-l incolti pe Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, si a-i cere public demisia. Surprinzator este ca acestia nu ii solicita lui Adomnitei o demisie de onoare in cazul anchetei intreprinse in aceasta dimineata de DNA Iasi, ci in cazul banilor alocati pentru expozitia de la Milano. Va prezentam mai jos, integral, apelul public al grupului de consilieri PSD din CJ Iasi.
Hoțul prins nu poate fi președinte cinstit al CJ Iași. Adomniței trebuie să demisioneze din funcția de președinte al CJ Iași!
Domnule presedinte, dacă grupul PSD din Consiliul Județean Iași nu s-ar fi sesizat, iar presa nu ar fi preluat informația, ați fi inițiat modificarea Hotărârii CJ nr. 88 / 27.03.2015, asumându-vă public „greșeala”? Cel mai probabil, nu…
Abuzul în serviciu și tentativa de deturnare a fondurilor publice de către actualul președinte al Consiliului Județean Iași în „Afacerea Milano” au drept consecință un fals în acte publice.
Scuza prezentată de către actualul președinte al CJ Iași că s-ar fi produs o „eroare umană”, iar „cine a facut-o va suporta consecințele” nu poate fi catalogată decât ca o încercare de negare a adevărului și de aruncare a vinei asupra altora.
Realitatea interesului expres manifestat de d-l Adomniței pentru bugetul „Afacerii Milano” contrazice total scenariul „eroriii umane”. Orice ieșean poate consulta înregistrarea audio martor a ședinței CJ Iași din 27.03.2015 pentru a se convinge de atenția insistentă acordată de președintele CJ Iași sumei de 120.000 euro, pe care o consideră chiar modestă.
Ca atare, considerăm că actualul președinte al CJ Iași a semnat în perfectă cunoștință de cauză Hotărârea nr. 88/27.03.2015, sperând probabil că măsluirea acestei hotărâri va trece neobservată, iar tunul de 120.000 de euro va putea fi dat în liniște, în cele doar patru zile petrecute la Milano.
Dacă ar fi fost o „greșeală umană”, cum afirmă, înseamnă că d-l Adomniței habar nu are ce semnează și trebuie să-si dea demisia din funcția de președinte al CJ Iași, pentru a nu pune în pericol banii ieșenilor și pentru a nu mai emite și alte acte administrative eronate.
Dacă, în schimb, fapta a fost comisă cu intenție, cu atât mai mult se impune demisia d-lui Adomniței din funcția de președinte al CJ Iași. Celebra zicere „Hoțul neprins, negustor cinstit” devine în cazul de față „Hoțul deja prins nu mai poate fi președinte cinstit al CJ Iași”!”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here