Consiliul Judeţean Iaşi a lansat proiectul de buget pe anul 2016 în dezbatere publică

0
52

Potrivit propunerii de buget, veniturile sunt estimate la 457,8 milioane lei, pentru funcţionarea instituţiei sunt necesari 395 milioane lei, iar pentru investiţii aproximativ 62 milioane lei.
Din suma totală pentru cheltuielile de dezvoltare, cel mai important proiect este cel privind Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, care va fi finalizat în octombrie 2016. Acest proiect beneficiază de o etapizare decisă la nivel central pe două programe operaţionale europene şi va primi fonduri inclusiv prin intermediul exerciţiul bugetar 2014 – 2020.
În ceea ce priveşte investiţiile, avem de terminat lucrările la Spitalul de Neurochirurgie, proiectele incluse în masterplanul de transport, respectiv drumurile judeţene, şi, nu în ultimul rând, sperăm ca, în ultimul trimestru al anului, să lansăm licitaţia pentru drumul Iaşi – Suceava, de 94 km“, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judetean, Victorel Lupu.
Din bugetul de 457,8 milioane lei, Consiliul Judeţean Iaşi a estimat veniturile proprii la 122 milioane lei. La nivelul instituţiilor descentralizate aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean, veniturile au fost estimate la peste 355 milioane de lei, în contextul în care circa 255 milioane de lei din această sumă reprezintă veniturile din contractele încheiate cu casele de asigurări sociale de sănătate şi cu direcţiile de sănătate publică de către unităţile spitaliceşti. În acelaşi timp, alte 84 milioane sunt alocate sub formă de subvenţii pentru instituţiile publice descentralizate.
Proiectul de buget nu este unul final, vom mai avea discuţii pe document. Vom prezenta şi lista completă de investiţii pe anul în curs, avem multe lucrări în continuare“, a mai spus Victorel Lupu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Iaşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 2