Consiliul Judetean Iasi a semnat contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene

0
57

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași a semnat cu asocierea formată din firmele SC Eky Route SRL, SC Enviro Construct SRL și SC Florconstruct SRL, acordul cadru pentru activitatea de deszăpezire a drumurilor județene în perioada 2018-2020.

          Valoarea totală a contractului este de 13.437.474 lei fără TVA.

          Contractele subsecvente se vor încheia în fiecare sezon, în perioada 1 noiembrie 2018 – 15 martie 2019 și respectiv 1 noiembrie 2019-15 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în cazul atenționărilor meteorologice.

          În situația în care avertizările meteo vor apărea în afara perioadei de valabilitate a contractului, se va încheia un nou acord doar pentru perioada desfășurarii fenomenelor periculoase și eliminării efectelor acestora, cu obligativitatea respectării condițiilor impuse prin caietul de sarcini.

          Drumarii vor acționa cu 22 de autobasculante dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 10 autogredere, 6 autofreze, 8 încărcătoare frontale și o automacara.

          Pentru ca firmele să poată interveni prompt, vor fi organizate trei baze la Iași, Târgu Frumos și Pașcani, două baze secundare la Grajduri și Cotnari și trei puncte de sprijin la Vlădeni, Țibănești și Răducăneni.

          Utilajele vor fi dotate cu sisteme de localizare GPS, iar șoferii vor putea urmări on-line, pe site-ul C J, stadiul intervențiilor pe toate drumurile județene.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =