Consiliul Local a votat viceprimarii Iașiului –„tradatorul” Cezar Baciu si liberalul Daniel Juravle. “Pudelii” lui Chirica, contestati de PSD

0
63

Întrunit în ședință extraordinară luni, 7 iunie 2021, Consiliul Local i-a ales pe cei doi viceprimari ai Municipiului Iași în persoana consilierilor Daniel Juravle (PNL) și Cezar Baciu (USR-PLUS). Alegerea celor doi viceprimari s-a făcut cu unanimitatea voturilor consilierilor care au participat la procedura de vot.

Alianța de guvernare PNL – USR-PLUS este de astăzi funcțională și la Iași. Timp de prea multe luni, anumite persoane, cu agendă politică personală, au vrut să pună frână dezvoltării Iașului. Alături de consilierii locali responsabili, de la PNL, PMP și USR-PLUS, am reușit configurarea unei majorități politice stabile și responsabile. Astfel, a fost votat bugetul Municipiului Iași, pentru ca proiectele de investiții și buna funcționare a orașului să continue. De astăzi, prin votarea celor doi viceprimari, avem echipă completă și în executivul Primăriei. Am susținut candidaturile lui Daniel Juravle și Cezar Baciu pentru aceste importante demnități publice și am convingerea că tinerețea și dinamismul lor vor fi de mare ajutor în performanța echipei administrative a orașului nostru, a declarat primarul Mihai Chirica.

Daniel Juravle are 35 de ani și este de profesie economist. Absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea Administrație Publică, este doctor în economie și profesor asociat la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Le mulțumesc consilierilor locali care au înțeles necesitatea completării administrației locale. Îi invit la dialog pe toți membrii Consiliului Local, indiferent de partidul din care fac parte. Îmi doresc să ne apucăm de treabă și să facem bine pentru Iași. Avem bugetul aprobat, avem multe proiecte care vor deveni realitate. Sunt un om de echipă, iar alături de primarul Mihai Chirica, alături de colegii de partid și de alianță, sunt încrezător că vom reuși, a spus viceprimarul Daniel Juravle.

Cezar Baciu are 27 de ani și este absolvent al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, cu un master în Inginerie și Management. La alegerile locale din 2020 a fost ales consilier local pe listele USR-PLUS.

„Le mulțumesc colegilor din Consiliul Local pentru susținere. O mare greutate s-a pus momentan pe umerii mei, pe care mi-o asum. Voi lucra în folosul cetățenilor, conform jurământului pe care l-am depus în fața acestora, alături de colegii din alianța PNL-USR-PLUS. Foarte multe amendamente propuse de grupul USR-PLUS se regăsesc în proiectul de buget al Municipiului Iași votat pe anul 2021 și este responsabilitatea noastră să le transpunem în practică, a afirmat viceprimarul Cezar Baciu.

Numirile celor doi au facut sa explodeze mamaliga in PSD, formatiune politica care nu are astfel nicio reprezentare la nivelul executivului iesean. 

Este foarte clar că s-a format o alianță în Consiliul Local, că PNL și USR-PLUS, printr-un consilier ales în urmă cu doar câteva luni pe listele USR-PLUS, sunt responsabili atât la nivel local, cât și la nivel național de ceea ce se întâmplă cu proiectele ieșenilor. Am văzut că disputele și orgoliilor locale, alături de lipsa proiectelor concrete de anvergură ale administrațiilor liberale și problemele penale ale liderilor liberali, au condus la eliminarea Iașului de pe lista finanțărilor importante prin PNRR. Iașul nu are nici alte proiecte majore finanțate de la nivel central, cu toate că județul și municipiul au la conducere doar oameni din partidele aflate la guvernare la nivel național. Noi vom lupta în continuare pentru ca Iașul să fie acolo unde îi este locul, de principal județ al țării cu o populație de peste un milion de locuitori”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Aleșii locali ai PSD nu au participat la votul pentru cei doi viceprimari și au dat astfel un semnal clar că Iașul nu trebuie guvernat prin înțelegeri personale.

Ieșenii nu au câștigat nimic astăzi. Au câștigat din nou jocurile de culise, înțelegerile pe sub mână și interesele personale. Din păcate, PNL a demonstrat din nou că este un partid care ignoră regulile democratice, că transparența, respectul și colaborarea onestă sunt doar sloganuri de campanie electorală. Proiectele Iașului rămân, la fel, doar la nivel de declarații politice și, într-un caz fericit, ajung la nivel de machete. Aleșii locali ai PSD vor rămâne, ca și până acum, în Opoziție și vor susține în continuare că ieșenii trebuie să fie puși pe primul loc, că inclusiv la nivelul Iașului se poate duce o politică onestă, transparentă, corectă și în interesul oamenilor”, a explicat Bogdan Balanișcu, liderul grupului consilierilor municipali PSD.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here