Peste 1,3 milioane euro alocate pentru afacerile studenților de la Universitatea de Științele Vieții

0
57

Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (fosta USAMV) va oferi granturi de peste 1,3 milioane euro studenților care vor să demareze propriul business. Toate acestea vor fi posibile deoarece, dintr-o competiție strânsă în care s-au depus 351 cereri de finanțare cu o valoare totală de 685 milioane euro, proiectul realizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași a ieșit câștigător. Prin programul de finanțare Innotech Student studenții, masteranzii și doctoranzii care vor să lanseze o afacere pot obține finanțări de până la 100.000 de euro din fonduri europene. Proiectul e-Antreprenor câștigat de către Universitatea de Științele Vieții Iași prevede finanțarea schemelor antreprenoriale a 33 de studenți din domenii care sunt inovatoare, aduc o valoare adăugată reală și contribuie la dezvoltarea zonei de Nord – Est a României. De asemenea, proiectul își propune să încurajeze studenții să își pună în practică viziunea, dar și spiritul antreprenorial.

Proiectul e-Antreprenor a îndeplinit cu succes toate cerințele de calitate pentru a ocupa locul I în cadrul apelului de selecție Innotech Student 2020. Ne dorim ca antreprenoriatul să devină o alternativă profesională viabilă pentru studenții USV Iași. Dintre factorii cheie ai succesului proiectului amintim parteneriatul adecvat, echipă de proiect cu experiență, claritate și focus pe obiective”, a declarat prof. univ. dr. Gavril Ștefan, directorul proiectului.

E-Antreprenor se adresează studenților înmatriculați cel puțin în anul II de licență, masteranzilor și doctoranzilor. La Universitatea de Științele Vieții, peste 700 de studenți vor beneficia de cursuri de antreprenoriat, iar din rândul acestora vor fi selectați cei cu planurile de afaceri cele mai potrivite pentru finanțare. Innotech Student este un program de finanțare din fonduri europene nerambursabile ce se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor pentru a începe o afacere nouă. Programul de finanțare Innotech Student nu poate fi accesat direct de către tineri (studenți, masteranzi sau doctoranzi) ci se accesează prin intermediul unor ”administratori de schemă de antreprenoriat”, iar Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași are acest statut.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here