Continental Iași lansează programul ContiDate, pentru proaspeții absolvenți ai facultăților tehnice din regiune

0
171

Programul ContiDate propune sesiuni de coaching, cu sfaturi practice și răspunsuri reale pentru o viitoare carieră în IT. Peste 40 de mentori ai Continental din Iași vor răspunde la întrebări și vor pregăti proaspeții absolvenți. Înscrierile se fac până la 23 iunie, pe site-ul companiei: ContiDate Mentoring Program
Continental, companie tehnologică, lansează la Iași programul ContiDate, dedicat proaspeților absolvenți ai universităților tehnice din regiunea Moldovei, dornici să afle mai multe detalii despre cum arată un job la Continental și cum se desfășoară procesul de recrutare, înainte de a aplica la un job propriu-zis.
ContiDate este o un proiect inițiat de echipa Continetal Iași din dorința de a-i sprijini pe proaspeții absolvenți, dar și pe studenții ieșeni, cu sfaturi practice și răspunsuri reale oferite de către mentori cu experiență în domeniul IT. Astfel, în perioada 3 iulie – 3 august, peste 40 de mentori din diverse departamente ale Continental Iași vor susține sesiuni de coaching cu toți cei dornici să se pregătească temeinic pentru următorul pas în cariera lor tehnică.
Sesiunile ContiDate vor dura 30 minute, se vor desfășura online, și vor pregăti proaspeții absolvenți din cadrul universităților tehnice pentru un interviu de succes și o carieră longevivă în domeniul ales. Astfel, participanții vor primi sfaturi și trucuri utile cu privire la procesul de recrutare, pentru ca aceștia să își consolideze cunoștințele teoretice și să fie eligibili pentru un post în Continental Iași.
În luna iulie, echipa noastră dorește să sprijine și să ghideze viitorii profesioniști din domeniu către un început de carieră bun, cu sfaturi pertinente și recomandări concrete pentru a le ușura procesul de găsire a unui job potrivit. Cu toții știm că piața locurilor de muncă în IT este foarte ofertantă, iar proaspeții absolvenți vor primi acces prin ContiDate la niște colegi cu experiență, deschiși și dornici să le răspundă la întrebări și să îi pregătească pentru a modela viitorul”, a spus Anda Merlușcă, HR Manager al sediului Continental din Iași.
Pentru programul ContiDate pot aplica proaspeții absolvenți, dar și studenții din anul II sau mai mari, de la facultățile cu profil tehnic din Iași, iar înscrierile se pot face până pe 23 iunie pe site-ul companiei: ContiDate Mentoring Program
Continental este prezentă în Iași din 2006 și are peste 2000 de angajați. Inginerii din centrul de cercetare dezvoltă produse și tehnologii de vârf din industria auto, cu accent pe securitatea cibernetică, creare software și conducerea autonomă. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează în proiecte dedicate mașinilor și orașelor inteligente.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.
În perioada 1999 – 2022 Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here