Coordonatorul Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă TIKA, vizită oficială la UAIC

0
63

Joi, 22 iulie 2021, domnul Hasan Burak CERAN, coordonatorul Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă TIKA, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde a avut o întrevedere cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC. La întâlnire au mai participat prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic și prof. univ. dr. Daniela COJOCARU, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul discuţiilor au fost abordate diverse oportunități de dezvoltare a unor proiecte din sfera studiilor universitare, accentul fiind pus pe importanța cooperării dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și mediul academic din Turcia. De asemenea, s-a discutat despre înființarea unui lectorat de limbă turcă la UAIC, dar și despre perspectiva creării Centrului Cultural Turc în Iași.

Pe parcursul întâlnirii, prof. univ. dr. Tudorel TOADER a afirmat deschiderea Universității din Iași pentru stabilirea de noi colaborări cu instituții de învățământ superior din Turcia, pentru dezvoltarea celor existente, dar și pentru realizarea unor proiecte comune de către UAIC și Agenția de Cooperare şi Coordonare Turcă TIKA. Coordonatorul Agenţiei TIKA și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a sprijini consolidarea cooperării dintre instituțiile academice din Turcia și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a apreciat eforturile Universității din Iași pentru dezvoltarea unor proiecte în parteriat, având în vedere faptul că educația și cultura sunt domenii prioritare și pentru organizația pe care o coordonează.

Agenția de Cooperare şi Coordonare TIKA este subordonată direct Primului Ministru al Turciei, are oficii de coordonare în 50 de țări, cel din România fiind deschis în 2015.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here