VIDEO. Copiii de trupa ai primarului Nita au boicotat construirea Spitalului Regional la Iasi. Proiectul a fost salvat la limita

0
68

Cei 8 liberali din Consiliul Local au facut un circ meschin in aceasta seara, in plenul Consiliului Local, rezumandu-se la contre sterile, strict politice, dictate de interesele grupului de interese din Podul Ros, fara dezbatere, fara recomandari in sens constructiv. Acestia au cerut imperios ca edilul sa le arate „o instiintare oficiala de la Ministerul Sanatatii ca amplasamentul propus este final”.
Constatarea generala potrivit careia pozitia liberalilor a fost una strict politica, a fost intarita chiar de balbaielile unuia dintre acesti juvenili alesi locali, respectiv Ignat Etienne care a spus ca l-a consultat pe primarul PNL, Dan Nita, cu privire la amplasamentul de la Miroslava.
Nu credeam ca ne putem trada cu asa de mare usurinta, locuitorii care ne-au votat, domnule Ignat. Sunteti in Consiliul Local al municipiului Iasi, votat de cei care v-au adus aici, si carora trebuie sa le multumiti pentru tot restul vietii d-voastra, pentru ca v-au facut o asemenea onoare. Nu mi-as putea permite niciodata sa ma duc intr-o intalnire si sa lupt pentru o alta localitate, impotriva cetatenilor care m-au pus pe acest scaun”, a spus Mihai Chirica.
Ignat Etienne, acest individ toxic ratacit prin Consiliul local, a fost criticat si de viceprimarul ALDE, Radu Botez, care a adus in discutie banii care ar veni la bugetul Iasului prin simpla existenta a unui astfel de spital pe raza municipiului Iasi.
Guvernul actual care este al PNL, se straduieste sa obtina bani pentru aceste spitale, iar d-voastra ii puneti bete in roate. Cat va fi in Romania o astfel de legislatie, lucrurile nu vor merge bine pentru ca eu nu consider ca opozitie vrea cu orice pret sa faca opozitie. Trebuie sa gasim un alt sistem electoral care sa dea posibilitatea comunitatilor sa se dezvolte. Nu stim sa facem opozitie si asta duce la suferinta comunitatilor locale. Cred ca e bine sa mai calcati peste deciziile luate de o capetenie la nivel local, care nu are anvergura pentru lucrurile mari”, a spus Constantin Simirad, consilierul primarului Mihai Chirica.
Dupa trecerea unei ore si ceva, timp in care un proiect deosebit de important pentru Iasi, inceput acum aproape 10 ani la nivelul Ministerului Sanatatii, a fost la un pas de a fi blocat din cauza unor minti inguste, virusate de ordinele de partid (Ignat Etienne, Eduard Boz, Razvan Timofticiuc, dar si ceilalti 5 consilieri PNL), momentul votului a fost salvat de independentul Andrei Postolache care, in lipsa unei alte alternative pentru viitorul amplasament al Spitalului Regional de Urgente, a votat pentru transferul suprafetei de 12 hectare de teren, din zona Moara de Vânt, în proprietatea Ministerului Sănătătii.
Practic, in conditiile in care la sedinta au fost prezenti doar 26 de consilieri, social-democratul Mihai Pintilei fiind absent, iar cei 8 liberali s-au obtinut, pentru trecerea acestui proiect de patrimoniu mai era nevoie, pe langa voturile PNL si PMP, si de votul consilierului independent Andrei Postolache, ceea ce s-a si intamplat.
La finalul sedintei, Mihai Chirica a tinut sa-i stranga mana lui Andrei Postolache, in semn de multumire pentru votul sau.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here