Coruptie la varful Politiei iesene! Beizadeaua unui asfaltator, “iertat” de politisti dupa ce a fost prins conducand cu 121 km/h prin Iasi

0
62

Anchetă internă în desfăşurare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi, după ce un agent de poliţie pare să fi uitat să semneze o amendă de circulaţie, semnaleaza Ziarul de Iasi. Sancţiunea cu amendă de 1.305 lei şi suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile i-a fost dată lui Tiberiu Echimov, fiul “regelui asfaltului din Iaşi”, Ion Echimov. Firmele Eky Sam şi Eky Route ale familiei Echimov sunt în topul firmelor care asfaltează durmurile din judeţul Iaşi.
Tiberiu Echimov “rupea asfaltul” pe strada Păcurari, când a fost oprit de agentul de circulaţie, care l-a surprins pe radar: conducea cu 121 km/h, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de km/h. Agentul de poliţie a dispus sancţionarea sa, a scris procesul verbal şi şi-a luat la revedere de la şofer. Doar că a uitat să şi semneze procesul verbal de contravenţie. Poate fi o neatenţie, dar poate fi şi o „greşeală” cu intenţie, care s-ar putea negocia. Tiberiu Echimov a contestat în instanţă valabilitatea amenzii, iar instanţa i-a dat dreptate. Fără semnătura agentului de poliţie, procesul verbal este nul. Mai mult, magistraţii au dispus ca IPJ Iaşi să îi plătească vitezomanului şi cheltuielile de judecată, respectiv 520 de lei. Totul s-a întâmplat în 2020, când profitul net al celor două companii ale familiei Echimov, situate pe strada Justiţiei din Tg. Frumos, era de aproape 130 de milioane de lei.
IPJ a recunoscut în instanţă greşeala poliţistului, dar a făcut apel împotriva primei hotărâri a instanţei, considerând că nu ar trebui să-i plătească lui Echimov 520 de lei. Tribunalul Iaşi a demonstrat însă că milionarul are dreptate şi, deşi dovezile arătau că a greşit şi a condus cu 71 de km/h peste limita legală, a decis că tot el va fi cel despăgubit.
Site-ul ieşean de ştiri Dezvăluirea.ro” l-a suspectat pe chestorul de poliţie Costel Gâtlan, inspectorul şef al IPJ Iaşi, ca fiind la originea acestui „blat” în care bogatul vitezoman a fost “iertat” de pedeapsă. Asta pentru că întâmpinarea depusă la Judecătorie este semnată de consilierul juridic al IPJ Iaşi, dar pe document apare şi numele lui Costel Gâtlan şi o semnătură. Procesul de la Tribunal s-a încheiat acum 11 luni. Între timp, potrivit unui răspuns trimis de IPJ la întrebările formulate de Ziarul de Iaşi, “IPJ Iaşi a efectuat plata sumei de 520 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, către petentul din dosarul civil nr. 11005/245/2020, având ca obiect plângere contravenţională, cheltuieli la care instituţia noastră a fost obligată prin sentinţa civilă nr. 8779 pronunţată de Judecătoria laşi la data de 21.10.2020”.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =