Costel Alexe a fost nevoit printr-un ordin de la București să deschidă Spitalul Mobil de la Lețcani

0
52

Abia după ce a Secretarul de stat Raed Arafat a emis un ordin de reluare a activității Spitalului de la Lețcani, Consiliul Județean a convocat o ședință pentru alocarea fondurilor necesare. Spitalul a fost închis în luna ianuarie și de atunci conducerea liberală a Consiliului Județean nu a întreprins nici un demers pentru redeschidere.
Vestea bună este că Spitalul Mobil va fi redeschis. Vestea proastă este că ședința de astăzi ne demonstrează că unitatea medicală putea să fie funcțională de mult timp, doar că liberalii de la Consiliul Județean nu au vrut. Înțelegem că acum spitalul este bun, că este nevoie de el. Nu pot să îmi dau seama ce a fost în mintea executivului din Consiliului Județean. Mai mult, cvorumul necesar desfășurării întîlnirii de astăzi a fost asigurat de consilierii social-democrați.
Toată lumea le-a spus să facă tot ceea ce este necesar pentru ca unitatea de la Lețcani să poată fi utilizată în beneficiul pacienților. Au refuzat constant chiar și acum când oamenii așteaptă în ambulanțe, în curtea spitalului, să se elibereze un loc. Situația este dramatică în toată România, dar ei s-au comportat ca și cum pandemia s-a terminat la Iași. Abia ordinul dat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, i-a trezit. Am spus de fiecare dată, nimic nu este mai presus decât salvarea de vieți omenești. Nu este loc de politică în ceea ce privește sănătatea oamenilor. Oare câți oameni puteau fi salvați dacă spitalul funcționa de la începutul valului 4? Anul trecut a funcționat și a primit peste 1000 de pacienți
”, a declarat Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni social-democrați.
Spitalul de la Lețcani este ROL 3 NATO, unic în țară, și are o capacitate totală de 256 de locuri, din care 103 paturi de ATI. Unitatea medicală a funcționat din octombrie anul trecut și până în luna ianuarie 2021.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 − 45 =