Tramvaiele Bozankaya, testate la Iași cu saci de nisip pe post de pasageri

0
45

Compania Transport Public Iași testează noul tramvai Bozankaya cu saci de nisip. Probele au început de o săptămână și au loc pe timp de noapte.

Sunt teste necesare, inclusiv la sistemul de frânare, care se fac pe timp de noapte: tramvaiul trebuie să obțină avizul din punct de vedere tehnic. Nefiind fabricat într-o țară din Uniunea Europeană, testele se fac de organismul acreditat, în speță AFER. Modalitatea de a face teste la sarcină, oriunde, se face cu saci de nisip sau greutăți echivalente astfel încât să simuleze transportul oamenilor. Nu se poate face acest test cu oameni”, a declarat directorul CTP, Cristian Stoica, potrivit zdi.ro.

Primarul Mihai Chirica a semnat la finele anului trecut contractul pentru tramvaie Bozankaya. Contractul vizează achiziția a 16 tramvaie de la compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş. Valoarea totală a achiziției este de 140 de milioane de lei fără TVA (aproximativ 35 milioane de euro), respectiv 2,2 milioane de euro pentru fiecare tramvai. Cele 16 tramvaie vor avea o lungime minimă de 26 de metri și o capacitate de transport totală de minimum 230 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 3