„Cotetul” neautorizat de pe blocul Newton din Tatarasi ajunge pe masa procurorilor

0
65

Poliția Locală Iași va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la lucrările care se derulează în aceste zile la imobilul administrat de Asociația de Proprietari „Newton” din cartierul Tătărași.

Verificările au demarat încă din 17 martie 2020. În urma controlului, au fost identificate lucrări de construire fără autorizație, respectiv montarea unei scări metalice pentru accesul de la ultimul etaj al apartamentului proprietate personală din balcon pe terasa blocului, montarea unui schelet metalic cu intenția închiderii balconului și montarea unei balustrade metalice pe terasa blocului (atic).

Pentru lucrările de construire realizate ilegal, polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională a proprietarului (prin Procesul Verbal nr. 001429/20/28.04.2020). Ca măsură complementară s-a dispus „sistarea lucrărilor de construire și intrarea în legalitate, dacă condițiile urbanistice permit acest lucru”, iar în caz contrar aducerea apartamentului/terasa blocului la forma autorizată conform releveului.

În data de 15 mai 2020, în baza unei sesizări la numărul de urgență 112, lucrătorii din cadrul Serviciului nr. 4 Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Iași s-au deplasat din nou la adresa menționată anterior unde s-a constatat că proprietarul nu respectă măsura complementară de sistare a lucrărilor de construire dispusă prin Procesul Verbal din 28 aprilie 2020 și a continuat lucrările, fără a avea niciun document justificativ, respectiv autorizație de construire.

Având în vedere cele menționate mai sus, Poliția Locală Iași va înainta o adresă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași pentru a constata dacă fapta săvârșită se încadrează în prevederile art. 24, alin. (1), lit. b) din Legea 50/1991 (republicată) privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =