Filmul dublei sinucideri de la Iași. Anda Maleon s-a sinucis prima, iar la câteva ore, soțul și-a luat viața

0
59

Bogdan Petru Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iași, și soția sa, Anda Elena, descoperiți morți în locuința lor din Iași, sunt victimele unei duble sinucideri. Investigatorii ieșeni au stabilit că femeia a fost cea care s-ar fi sinucis prima, iar la distanță de câteva ore, soțul ei a urmat-o în actul sinucigaș. Tragedia s-a consumat în mansarda casei celor doi, fie în dimineața zilei de Crăciun, fie în seara de ajun a Nașterii Domnului, amănunt ce va fi stabilit în urma unor expertize medico-legale, dar și a mărturiilor cunoscuților.

Soții Maleon ar fi trebuit să onoreze invitația la masă a unei rude care, mirată că cei doi nu îi mai răspund la repetatele apeluri telefonice, s-a dus direct la ei acasă să vadă ce s-a întâmplat. De cum a ajuns în dreptul locuinței a realizat că ceva nu este în ordine, pentru că ușa casei era deschisă. Câteva zeci de secunde mai târziu, bărbatul – un cumătru al soților Maleon -, a încremenit în capul scărilor care urcau spre mansarda locuinței situate pe strada Alistar. De acolo se vedea atârnând cadavrul lui Bogdan Petru Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iași. Nu a mai făcut nici un pas și, în stare de șoc, a pus mâna pe telefon și a alertat poliția, care, împreună cu procurorii ieșeni, au declanșat ancheta. Acest lucru se întâmpla luni, pe la ora patru după-amiaza.

”Cadavrul femeii era așezat pe jos, în respectiva mansardă. Cureaua cu care se spânzurase era pusă lângă trup. Tot în aceeași cameră, care nu era locuită, se spânzurase și bărbatul. Trupul său atârna într-un ștreang făcut tot dintr-o curea de pantalon agățată de o grindă din lemn. Amândoi erau îmbrăcați în pantaloni de blugi, el cu o cămașă și ea cu o un tricou”,au dezvăluit surse judiciare.

Studierea celor două cadavre a dat legiștilor și, implicit, investigatorilor, primele răspunsuri cu privire la tragedia care s-a consumat în casa directorului Bibliotecii Centrale Universitare din Iași. Nu este vorba de un asasinat urmat de o sinucidere, cum s-a acreditat inițial, ci de o dublă sinucidere al cărei motiv este încă neelucidat.

”După rigiditatea trupurilor, s-a stabilit că femeia și bărbatul s-au sinucis în urmă cu aproximativ zece ore față de momentul descoperirii cadavrelor (n.r. luni, 25 decembrie, ora 16.00). Calculele, dar și poziția în care au fost găsite trupurile arată că întâi și-a luat viața femeia care s-a spânzurat și, apoi, la un interval de vreo trei ore, a urmat-o el în actul suicidal. Avem motive să credem că soțul a găsit cadavrul soției care s-a sinucis în mansarda locuinței, l-a dat jos din ștreang, l-a așezat pe podea și apoi s-a sinucis în același fel, spânzurâdu-se tot cu o curea de pantalon”, au adăugat același surse.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 − 19 =