Cu ce cazane ale mortii se va circula in judetul Iasi, in urmatorii 6 ani

0
47

Conducerea Consiliului Județean a organizat patru întâlniri cu operatorii de transport și primarii din județ, pentru a analiza propunerile acestora în legătură cu „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de transport public județean pe grupe de trasee, valabile în perioada 01.01.2023 -31.12.2028″. Acesta s-a aflat în dezbatere publică până pe 10 iunie. Viitorul program a fost gândit pe 10 grupe de trasee care să acopere mobilitatea locuitorilor din toate comunitățile județului, în baza cifrelor transmise de primării în ceea ce privește fluxul de călători. Primăriile și operatorii au înaintat propuneri referitoare la capacitatea mijloacelor de transport, stațiile intermediare și capetele de traseu.
Strategia pentru transportul public județean pe următorii șase ani a fost concepută astfel încât să avem un echilibru economic și social. Tocmai de aceea vor fi scoase la licitație grupe de trasee și nu trasee separate pentru a ne asigura că eliminăm posibilitatea ca operatorii să renunțe la rutele mai puțin rentabile. Filosofia după care ne-am ghidat a fost să avem în vedere permanent cetățeanul și interesele acestuia, asigurându-ne că vom avea în noul program de transport autovehicule mai noi și moderne. Actualul program județean de transport este valabil până la 1 ianuarie 2023 și ne dorim ca, în cel mai scurt timp, să demarăm procedurile de achiziție pentru a fi în grafic și a asigura, fără sincope, un serviciu vital pentru locuitorii județului.”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.
În urma centralizării propunerilor din cadrul celor patru întâlniri, sefii CJ dau garantii ca au fost aduse îmbunătățiri proiectului, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie prezentat în fața plenului Consiliului Judetean un proiect care să asigure mobilitatea ieșenilor în următorii șase ani.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − 36 =