,,Cu dragoste prin Iași” – o nouă invitație la explorarea orașului

0
68

Proiectul IASI.TRAVEL, demarat în cadrul Facultății de Geografie şi Geologie, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, continuă să invite localnici și vizitatori deopotrivă să descopere poveștile și locurile atractive ale Capitalei Culturale a României. De data aceasta, invitația vine în urma colaborării cu membrii echipei QUESTO, care propun o modalitate inedită de explorare urbană, prin intermediul unui traseu turistic pus la dispoziție sub forma unei aplicații de mobil de tip treasure hunt.

Aplicația QUESTO poate fi descărcată din Google Play și este creația unui grup de tineri care au dezvoltat astfel de trasee în 8 orașe din România: București, Sibiu, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Sighișoara, Craiova și Iași.

La Iași, QUESTO este prezent cu tema ,,Cu dragoste prin Iași” (http://questoapp.com/iasi-city/ ), derivată din Traseul Romantic al Iașului construit de echipa de la Facultatea de Geografie și Geologie din Iași.  Acesta poate fi parcurs doar în urma rezolvării unor indicii primite la fiecare atracție turistică. Fiecare răspuns corect este recompensat cu o poveste inedită și cu o nouă provocare de a descoperi următorul obiectiv de pe traseu. La finalul traseului, utilizatorul aplicației va deveni un adevărat explorator! Aplicația se dorește a fi o manieră inedită de a face cunoscut orașul dincolo de poveștile arhicunoscute, dar și o alternativă distractivă de petrecere a timpului liber.

Colaborarea cu QUESTO este o continuare firească a proiectului IASI.TRAVEL, care prin website-ul www.iasi.travel, prin cele 7 trasee tematice create (Unirea, Artele, Comunismul, Evreii, Pelerinajul, orașul Romantic și Colinele Iașului) și prin materialele promoționale proprii vizează creșterea gradului de conștientizare al ieșenilor și al turiștilor cu privire la valoarea ridicată a patrimoniului ieșean. Traseul ,,Cu dragoste prin Iași” din aplicația QUESTO va surprinde chiar și pe cei care cred că știu tot ce se poate ști despre Iași!

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here