Cu toate fortele de ordine in strada, la Iasi a crescut numarul talhariilor

0
64

Informarile IPJ Iasi, unul dintre barometrele infractionalitatii la nivel local, reflecta o stare inedita de crestere a infractiunilor cu violenta. In ciuda numarului masiv e forte de ordine preyente in strada, cel putin la nivel declarative, numarul talhariilor si furturilor a crescut alarmant.

Politistii ieseni au identificat un tanar banuit de talharie calificata. Acesta a fost retinut, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Iasi au identificat un tanar, de 25 de ani, din comuna Holboca, banuit de comiterea infractiunii de talharie calificata. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, in seara de 22 noiembrie 2019, in timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iasi, prin folosirea unei substante iritant-lacrimogene, acesta i-ar fi sustras telefonul mobil unei tinere, de 21 de ani, cauzandu-i un prejudiciu de aproximativ 4.600 de lei. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 8 aprilie a.c., tanarul a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, fiind introdus in Arestul I.P.J. Iasi. La data de 9 aprilie a.c., Judecatoria Iasi a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile.

Totodata, politistii din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Rurala Raducaneni efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 7 aprilie a.c., doi barbati, din comuna Cozmesti, ar fi patruns in locuinta si intr-o anexa apartinand unui barbat, de 71 de ani, din comuna Cozmesti, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (o motocoasa, grinzi de lemn, tevi metalice), cauzand un prejudiciu de aproximativ 4.000 de lei.

La data de 9 aprilie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Victoria au depistat un tanar, de 18 ani, din comuna Victoria, in timp ce se deplasa cu o bicicleta, pe raza comunei Victoria. Tanarul nu a putut explica provenienta bunului, iar din investigatiile efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca, la aceeasi data, acesta ar fi sustras bicicleta unui barbat, de 42 de ani, din comuna Victoria, cauzand un prejudiciu de aproximativ 500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vatamate.

Tot la data de 9 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 2 Politie Iasi au fost sesizati de catre agentii de paza, din incinta unei societati comerciale, cu privire la faptul ca un barbat a sustras produse din magazin. Politistii deplasati la fata locului au stabilit faptul ca un barbat, de 50 de ani, din municipiul Iasi, ar fi intrat intr-un magazin din municipiul Iasi si ar fi sustras mai multe bunuri, cauzand un prejudiciu de aproximativ 21 de lei. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, fiind predat reprezentantilor societatii comerciale. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here