Cine vin de Paște acasă? Peste 200 de sortimente de vinuri de colectie, licitate online

0
56

Noul canal online de aprovizionare cu vin din România – Licitația de Vinuri, propune în preajma sărbătorilor pascale aproximativ 200 de sortimente de vinuri premium din renumite crame ale lumii. Cu această ocazie, vinurile din licitație, în afară de satisfacția degustării, pot oferi și un profit bun peste ani dacă este tezaurizat, acordându-i-se timp și atenție, având toate atributele necesare pentru care pot fi privite ca o bună investiție: branduri recunoscute, recoltele bogate din podgorii celebre, dar și tradiție și calitate garantată de certificate de autenticitate.

 

Licori franțuzești de colecție, premium spaniole sau de vinotecă românești, vinurile din licitație reprezintă, astăzi, active care nu-și pierd valoarea în timp, din contra – cu cât se învechesc mai mult, cu atât devin mai scumpe și mai greu de găsit. Pe lângă vinurile de colecție, licitația pune la dispoziție și vinuri tinere, care fiind antamate acum devin o investiție cu un factor mare de multiplicare în timp.

 

 Una dintre cele mai valoroase mărci de vinuri, care aduc un profit sigur celor care investesc în ele, este, potrivit Liv-ex, cea mai mare platformă de tranzacționare a vinurilor din lume, Château Latour, care se găsește astăzi în Licitația de Vinuri într-un impresionant lot de 9 sticle din 1959 cu un preț de pornire de 400 de euro.

 

Prețurile de pornire ale vinurilor din licitație sunt de 20-50% din prețul pieței de vinuri – pentru 20 de euro, cel mai mic preț, până la 700 de euro pentru o colecție de 6 sticle de vinuri spaniole Vega Sicilia & Toro. Pentru cei care sunt atrași de evoluția unui vin, licitația prezintă deosebite verticale – un impresionant lot de vinuri de Bordeaux „40 de ani în 9 sticle de Saint-Émilion Grand Cru Classè” pleacă de la 400 de euro preț de pornire sau o altă verticală de vinotecă, de data aceasta românească, este reprezentată de 5 sticle de Merlot, anii ‘80-’90 și are un preț de pornire de doar 90 de euro.

 

Licitația de Vinuri este dedicată atât colecționarilor, investitorilor, celor care vor să achiziționeze un vin special pentru masa de Paște sau pentru cei care vor să facă un cadou cu gust. Expoziția online a licitației de vinuri, disponibilă pe artmark.ro, permite, în condițiile actuale, o călătorie virtuală în renumitele podgorii ale lumii, iar pe 15 aprilie întregul stoc poate fi licitat în regim online pe platforma Artmark Live.

Licitația de Vinuri se va desfasura miercuri, 15 aprilie 2020, ora 19:00 pe Online Only – www.artmark.ro

Aida POPA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 85