Culmea imposturii! Proiectul unei sali polivalente la Iasi a fost lansat in dezbatere publica, dar liberalii o anunta ca pe un fapt implinit si asumat de ei

0
58

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat lansarea în dezbatere publică a proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Sală Polivalentă, municipiul Iași, județul Iași”

Timp de 10 zile, proiectul de Hotărâre de Guvern va fi în procedură de transparenţă decizională. Ulterior, după adoptarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Sălii Polivalente „Regina Maria”, urmează organizarea licitației pentru lucrări și începerea acestora.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, Sala Polivalentă are o valoare estimată la 475.928.489,15 lei, inclusiv TVA, circa 96 de milioane de euro.

Investiția va dura cel mult 24 de luni și va fi realizată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții SA.

„După cum am anunțat, contăm pe sprijinul real al Guvernului României pentru acest proiect! Mulțumesc și pe această cale președintelui Senatului României și al PNL, domnul Nicolae Ciucă, și ministrului Dezvoltării, domnul Adrian-Ioan Veștea, și tuturor membrilor Guvernului! Este o investiție mare, mai ales în condițiile în care nevoile țării sunt numeroase, dar cred că Statul Român o poate susține și trebuie să o susțină! Am încredere că Guvernul își va onora promisiunea făcută ieșenilor și locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.) și va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane.

Sala polivalentă va avea o arie construită de 12.926,80 metri pătrați, o arie construită desfășurată de 39.082,75 metri pătrați, o arie utilă de 37.084,25 metri pătrați, un regim de înălțime D+P+2E+E3 (parțial) și o înălțime maximă de 29 de metri.

Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc.

Lângă clădirea principală va fi construită o sală de antrenament cu o arie construită de 1.832,60 metri pătrați și cu o capacitate maximă de 110 persoane. În cadrul complexului vor fi amenajate și terenuri sportive în aer liber cu o suprafață totală de 1.666 de metri pătrați.

Complexul sportiv va include străzi pe o suprafață de 5.860 metri pătrați, parcări pe 3.267,50 metri pătrați, alei pietonale pe 11.230 metri pătrați și spații verzi pe 59.249,70 metri pătrați.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 3