FOTO. Un renumit cadru universitar din Iași este acuzat de violarea unei studente. Victima era luata noaptea din parcarea UAIC si dusa la “terapie”. Parchetul a decis să deschidă un dosar în acest caz

0
219

Acuzaţii grave la adresa unui cunoscut universitar din Iaşi. O studentă acuză că ar fi fost agresată fizic şi violată de cadrul universitar pe care l-ar fi considerat prieten şi psiholog, scrie ziaruldeiasi.ro.
Lector.dr. Bogdan Neculau, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, neagă categoric acuzaţiile, şi spune că nu a încălcat nici legea, nici normele de etică. Pe lângă funcţia de lector la această facultate, Bogdan Neculau este coordonator al Centrului de învăţare al Universităţii „Al.I. Cuza”, dar este cunoscut şi ca realizator de emisiuni la Radio Iaşi şi redactor la Doxologia.ro, portalul religios al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Tânăra, încă studentă, l-ar fi cunoscut pe profesor cu ani în urmă prin intermediul unui modul de pedagogie pe care acesta îl predă. Ea ar fi început să comunice cu el pe Facebook şi Whatsapp, povestindu-i problemele sale de sănătate – depresie, anxietate – cu care s-a confruntat de-a lungul timpului. În luna decembrie a anului trecut, profesorul s-a întâlnit cu ea la două şedinţe de “evaluare” (4 şi 9 decembrie), în două locaţii diferite în care locuia acesta. Fata, studentă la o altă facultate decât cea la care este angajat profesorul, spune că în aceste locaţii a avut loc ceea ce ea a catalogat mai târziu în plângerea la poliţie drept „viol”.

(M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here