Cum au activat sefii Primariei in mediul online: Gazeta de perete, Electrecord, selfie si Mona Lisa

0
55

Cum nu poti sa existi public in aceste vremuri moderne fara sa iti transpui activitatea, fata, familia sau averea pe facebook, sefii Primariei Iasi au apelat si ei, din plin, la mediul online. Cum au reusit sa-si reflecte activitatea pe peretii de facebook, ce au postat sau ce balbe au bagat, am incercat sa aflam printr-o insiruire de click-uri.

Primarul interimar, Mihai Chirica, a gasit din timp, drumul batatorit spre facebook, pe care l-a folosit inteligent, postand un mesaj atunci cand era nevoie, o informatie atunci cand era nestiut sau neinteles un lucru, dar s-a si  hazardat cateodata, aruncand informatiile ca nuca in perete ori raspunzand unor neica nimeni in targ, mare parte dintre cei care au aruncat provocarile facand parte din randul vesnicilor contestatari ai celui ce ocupa functia de primar.  In mare, strategia de dandy care nu are nimic de ascuns, care apartine comunitatii si se afla intr-o relatie de subordonare fata de aceasta, a prins extrem de bine.

La randul sau, viceprimarul Mihail Gabriel Surdu, omul fara consilieri dar cu multi jidani in conturi, sfatuit probabil din batrani ca  daca nu esti pe facebook nu existi, s-a apucat, de vreo doua luni incoace, sa rupa youtube-ul in doua. Postarile lui Surdu nu fac nicio referire la ieseni sau la problemele Iasului pe care, probabil, nici nu ii/le cunoaste. Hiturile transferate de pe youtube spun tocmai ceea ce are de spus si viceprimarul Iasului – un somn linistit si o sfoara groasa trasa de pe o functie mare, cu tacere maxima se tine. La final de an, viceprimarul Gabriel Surdu nu s-a remarcat prin NIMIC, exceptie facand un proiect fantasmagoric cu o garda civila a Iasului.

Ultimul, dar nu cel din urma, viceprimarul Daniel Matasaru, nu a facut decat sa sufle in ceafa lui Mihai Chirica pe parcursul acestui interimat, edil pe care l-a insotit peste tot unde era prezenta si presa. In rest, specific poate varstei sau unui timp mult prea neocupat, Matasaru a imbratisat selfiul ca pe o a saptea arta, afisandu-se in posturi, musai oficiale, cu fiecare prilej, calcandu-i pe urme narcisistului bahh!!!, subprefect, Bogdan Abalasi, cel caruia nu i se mai vad ochii si gatul din cauza depunerilor de protocol.

In rest, despre doamne numai de bine, atunci cand e vorba de cabinetul 4, respectiv Denisa Ionascu, misterioasa secretara a Consiliului Local, pe care nimic si nimeni nu a reusit sa o convinga sa mai incarce altceva pe pagina ei de facebook, dupa ce a aruncat singura fotografie care o surprinde intr-un lan de floarea soarelui, in anul de gratie 2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here