Cum o scalda un parlamentar de Iasi in cazul ticalosiei initiate de ”deputatul-mitraliera”

0
48

Deputatul PSD Iași, Silviu Macovei, a transmis astazi o declarație de presă ca urmare a derulării ultimelor evenimente referitoare la inițiativa legislativă a deputatului Cătălin Rădulescu.

Potrivit acestuia, semnatura sa a fost pentru “initiativa initiala”, nu pentru “initiativa finala asumata prin vot”,, chiar daca fondul ticalosiei girate de Radulescu este acelasi.

După cum am declarat și în zilele anterioare, motivul pentru care semnătura mea ca deputat PSD apare pe inițiativa deputatului Cătălin Rădulescu este acela că orice inițiativă trebuie supusă dezbaterii publice. Semnătura pentru o inițiativă nu înseamnă automat votarea acelui act și nici nu înseamnă că nu mai poate fi modificat. De altfel, opinia mea a fost fermă de la început că acele propuneri nu vor rămâne în forma initial”, a spus Silviu Macovei.

Fara sa-si dea seama, deputatul PSD recunoaste faptul ca retragerea semnaturii sale de pe o astfel de initiativa este rezultatul presiunii exercitate de strada, de societatea civila, ci nu datorata unor convingeri personale.

După cum am văzut cu toții în aceste zile, opinia publică a fost vehementă contra acelor propuneri ale deputatului Cătălin Rădulescu. Luând în considerare cu toată seriozitatea opiniile exprimate public, am decis retragerea semnăturii mele față de această inițiativă. Doresc să reafirm faptul că democrația se referă la dreptul fiecăruia de a propune și a oricui de a nu fi de acord cu acele propuneri, iar singura cale de a evita erori majore este dialogul și dezbaterea.”, a mai spus deputatul PSD.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

71 − = 67