Mazilit, apoi hulit. Cum isi incheie un director provizoratul la Aeroportul din Iasi. Puciul CA continua

0
55

Suspendarea directorului general al Aeroportului Iasi a lasat loc de rafuieli intre grupurile care controleaza aceasta regie subordonata Consiliului Judetean Iasi. După suspendarea lui Alexandru Anghel din funcţia de director general al regiei, decizie luată săptămâna trecută în Consiliul de Administraţie, membrii acestuia au trecut, fatis, la spolierea imaginii celui care a preluat interimatul de la Marius Bodea.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public ca urmare a suspendării d-lui ing. Alexandru Anghel din funcția de Director General Provizoriu al R.A Aeroportul Iași, Consiliul de Administrație face unele precizări. Membrii Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi, prin noul sau purtator de cuvant, in persoana lui Catalin Bulgariu, au precizat faptul ca in ședința Consiliului de Administrație din data de 21 decembrie, “Director General Provizoriu Alexandru Anghel”  a refuzat recunoașterea cadrului legal aplicabil Regiei, elaborarea și prezentarea către CA a rapoartelor privind modul de îndeplinire a indicatorilor financiari, nefinanciari și operaționali ai R.A. Aeroportul, recunoașterea și punerea în aplicare a Contractul de mandat și a actului adițional deși semnase aceste acte fără obiecțiuni, semnarea ștatelor de personal pentru angajații R.A. Aeroport Iași, în luna decembrie, ceea ce a făcut ca sindicatul să amenințe cu declanșarea manifestărilor de protest, asumarea problemelor Regiei generate de nerealizarea de către domnia sa a notelor de fundamentare  necesare pentru activitatea și  hotărârile CA si ducerea la îndeplinire în totalitate a unor hotărâri ale CA.

Totodată, membrii Consiliului de Administrație au  mai constatat, în legătură cu activitatea d-lui ing. Alexandru Anghel, faptul ca acesta gestiona deficitar resursele umane și manifesta un comportament abuziv în ceea ce privește remunerațiile care se cuvin salariaților, faptul că în mandatul anterior acesta  a îndeplinit simultan mai multe funcții în cadrul R.A. Aeroportul Iasi ( Vicepreședinte al C.A.  cu atribuții de Președinte al C.A., Director general, Director operațional) a condus la manifestarea unui exces de autoritate care aduce atingere bunei funcționări a Regiei. Mai mult, a încălcat contractul de mandat în repetate rânduri, prin nedelegarea  atribuțiilor către persoane competente pe durata lipsei din localitate punând în pericol siguranța operațiunilor pe Aeroportul Iași si a dezinformat în mai multe rânduri Consiliului de Administrație privind reglementările   aeronautice,  inclusiv  în  ceea ce  privește  aplicarea  corectă a Regulamentului 139 al EASA”, a precizat Catalin Bulgariu intr-un comunicat de presa.

Maricel Popa ne-a declarat recent că nu se poate implica peste Consiliul de Administraţie, chiar dacă CJ este autoritatea tutelară a regiei.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 6