Cum poti castiga 200.000 de euro pentru afacerea ta. Sesiune de informare a ADR Nord Est la Iasi

0
56

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est organizează, în data de 21 februarie, la Iași, sesiunea de informare privind lansarea priorității de investiții 1.1.C „Investiții pentru IMM‐uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării” din cadrul POR 2014 – 2020.

Pentru acest apel de proiecte, pot solicita finanțare societățile sau cooperativele care se încadrează în categoria IMM-urilor în parteneriat cu entitati de transfer tehnologic acreditate.

Solicitantul poate fi un IMM cu mai mult de un an de activitate și profit din exploatare înregistrat în anul 2017. Pot primi finanțare IMM-uri interesate de valorificarea rezultatelor cercetarii, rezultate pe care IMM le implementează în domeniul lor de activitate. În acest sens, IMM-urile interesate vor identifica potențialii parteneri din lista entităților de transfer tehnologic acreditate.”, arată reprezentanții ADR Nord-Est.

Așadar, se vor finanța investiții care conduc la dezvoltarea IMM-urilor, respectiv:

construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor;

achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, echipamente informatice, birotică, cunoștinte, brevete, drepturi de utilizare, licențe, mărci comerciale, programe informatice; investiții de dezvoltare experimentală (construire și testare prototipuri, realizare și operare planuri pilot, servicii de consultanță); investiții în activități de realizare a produselor (bun sau serviciu) sau a proceselor.

Pentru regiunea Nord-Est, alocarea financiară disponibila în cadrul acestui apel de proiecte se ridică la 9,65 milioane euro, iar contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 90% din valoarea eligibilă a investiției, în limita plafonului de minimis, de 200.000 euro.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 − 54 =