Soferii de autobuz de la CTP ameninta cu greva de avertisment. “Este o actiune neasumata, cu consecinte grave, de natura penala”

0
59

Compania de Transport Public (CTP) Iași vine cu precizări în ceea ce privește apariția în spațiul public a unor informații privind declanșarea unei greve de avertisment de către soferii de autobuz, în perioada 15- 17 februarie 2018.

Având în vedere că măsura grevei de avertisment nu a fost asumată de nicio organizație sindicală, reprezentanții Companiei de Transport Iași au făcut clarificări importante pentru toate părțile implicate.

În data de 22.11.2017, a fost înregistrat contractul colectiv de muncă valabil timp de un an și jumătate, contract asumat de către toate sindicatele organizate legal. Odată cu înregistrarea contractului, conducerea companiei a stabilit de comun acord cu sindicatele calendarul negocierilor ulterioare. Prima etapă a vizat indexarea salariilor cu 20% de la 1 ianuarie 2018, pentru asigurarea salariilor nete la același nivel și după transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului. A doua etapă o reprezintă stabilirea bugetului de venituri și cheltuieli și negocierea politicii salariale a companiei pe anul 2018. Acțiunea declanșată, însă neasumată oficial de o organizație sau grup de inițiativă, considerăm că este ilegală și riscă să aibă consecințe grave, chiar de natură penală. Am fost mereu deschiși dialogului și am lansat, și de această dată, o invitație la discuții clarificatoare șoferilor de autobuz. Facem apel către toți salariații noștri să nu se lase antrenați în acțiuni care pun în pericol credibilitatea pe care încercăm să o câștigăm în raport cu călătorii noștri”, este apelul facut de conducerea Companiei de Transport Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 − 76 =