Cum sa intoarcem mesajele subliminale in favoarea noastra?

0
83

Cand auzim de mesaje subliminale, primul lucru la care ne gandim sunt reclamele de la TV, radio, cinema sau la banerele stradale si automat le asociem cu dorinta corporatiilor de a ne “forta” sa cumparam din ce in ce mai mult, produsele lor. Cu toate acestea, specialistii afirma ca din cauza folosirii de catre marii publicitari a acestei tehnici de comunicare intr-un scop nenatural, s-a indus o perceptie gresita asupra conceptului, si anume ca receptorul, cel care este tinta acestor mesaje, pierde controlul asupra sinelui si este foarte usor de manipulat.
Totodata, acestia afirma ca mesajul subliminal este acea informatie care trece de filtrul mintii constiente si, fara a fi perceput de acesta, patrunde la nivel de minte subconstienta, la nivel de crezuri, valori si dorinte. Acesta este principiul pe care se bazeaza toti cei care doresc sa manipuleze clientul in a alege un anumit produs.
Ei bine, de ce sa nu ne folosim exact de acelasi principiu, dar de data asta in mod constient? Putem sa ne „manipulam” singuri si sa lucram cu subconstientul nostru folosind o tehnica extrem de simpla si de eficienta care ne permite sa lucram la nivel subliminal, pentru a obtine exact ce ne dorim. Terapia Subliminala este una dintre tehnicile cele mai eficiente si mai usor de realizat, care se foloseste la descoperirea acelor aspecte din noi care genereaza dizarmonie. Odata descoperite, acestea sunt reconditionate pentru a ne ajuta sa devenim mai puternici si mai increzatori in fortele noastre”, afirma Eugen Popa, presedintelui Asociatiei Romane de Hipnoza.
Potrivit specialistului, in Terapia Subliminala se pleaca de la premisa ca subconstientul nostru sau personalitatea noastra este alcatuita din aspecte sau parti, la fel cum o echipa este alcatuita din membri sai. Toate aceste parti sunt centralizate si conectate la o parte centrala. Rolul unui specialist intr-o astfel de tehnica terapeutica este sa se conecteze la aceasta parte centrala si sa il ajute pe client sa isi angajeze inconstientul pentru a descoperi cauzele problemelor, indiferent ca sunt de ordin fizic, emotional, intelectual sau comportamental, pentru ca apoi sa le rezolve, prin re-cadrare si re-conditionare. De asemenea, Eugen Popa afirma ca Terapia Subliminala este foarte usor de utilizat de oricine, fie in scopul dezvoltarii personale, cat si ca metoda terapeutica.
Procesul este unul foarte simplu si odata invatat poate fi aplicat ori de cate ori dorim, fie cu ajutorul unui specialist sau autogen, de noi insine. Acest lucru implica un proces simplu de vizualizare si imaginativ care permite comunicare directa cu nivelul subconstient al mintii noastre. In acelasi timp, ne putem folosi de aceasta tehnica pentru a ne ecrana si proteja de multitudinea de mesaje subliminale cu care suntem bombardati in fiecare zi, astfel incat sa putem, in sfarsit, sa gandim liber si sa facem alegeri constiente, congruente cu valorile si crezurile noastre profunde“, explica Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.
Pentru a elucida adevaratul sens si scop al Terapiei Subliminale ca proces terapeutic si pentru a populariza cat mai mult aceasta stiinta si arta terapeutica si de dezvoltare personala, Asociatia Romana de Hipnoza, in parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul “Puterea Mintii”, adresat atat formarii viitorilor specialisti in domeniu, cat si publicului larg. Acest proiect contine o colectie selecta de programe specializate de formare in tehnici inovatoare de lucru cu forta extraordinara a subconstientului cum ar fi Terapia Resurselor, Terapia Subliminala sau Trainingul Profesional de Hipnoza. Puteti afla mai multe informatii despre Terapia Subliminala de pe pagina sa de prezentare: http://www.prosuccesstraining.ro/product/formare-terapia-subliminala/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here