Cum te ia Salubrisul de prost! Au scumpit gunoiul, au introdus amenzi de 6000 lei și acum cheamă ieșenii in strada, sa le facă treaba

0
74

Planul de rentabilizare a societății de salubrizare a Iașului se face prin prostirea pe fata a ieșenilor. La nici doua saptamani dupa ce s-au întors împotriva ieșenilor cu mijloace coercitive, prin amenzi grosolane, acum îi cheamă să le faca treaba. In loc sa dea bani pe campanii de informare și sensibilizare a populației, șefii Salubris au preferat să-si jumuleasca clientii cu amandoua mainil, prin amendarea celor care sunt prinși că nu colectează selectiv. In schimb, impotriva celor care se infrupta din aceasta colectare selective, respectiv oamenii strazii, nu s-a reusit nici pana in prezent a se lua vreo masura.

Ce au văzut în țările civilizate vor sa introducă și în deprinderile ieșenilor, dar cu bastonul. Vor colectare selectiva, dar nu oferă în sprijinul acestei acțiuni nici măcar un banal sac menajer. In schimb, au tupeul mizerabil sa ii cheme pe ieșeni in strada, sub inalta si nobila atitudine a civismului, sa strângă gunoiul de pe strada, recomandandu.le acestora sa vina cu saci groși plătiți, bineînțeles, din buzunarele lor cârpite. 

O dimensiune importantă a campaniei de curățenie de primăvară coordonate de Primăria Municipiului Iași și Salubris SA este atragerea resurselor umane din comunitate prin acțiuni de voluntariat. Noi anunțăm acțiunile pe care le vom face, voi vă înscrieți, iar împreună vom sprijini comunitatea și vom face și menține Iașul nostru curat! Dacă doriți să contribuiți la efortul comun de menținere a curățeniei în orașul nostru, vă rugăm să vă implicați în zona străzii pe care locuiți prin colectarea în saci rezistenți a eventualelor deșeuri rămase în zona autovehiculelor care nu au fost mutate de proprietari de pe carosabil și care au împiedicat utilajele Salubris SA să curețe corespunzător zona de la bordură, precum și prin colectarea sacilor cu deșeuri menajere depozitați neconform în coșurile stradale de pe stâlpi; depozitarea conformă a acestor saci cu deșeuri la punctele de colectare din zona străzii pe care locuiți, lângă containerele pentru colectarea separată a deșeurilor (sacii cu deșeuri de tip nisip / praf trebuind să fie închiși pentru a se evita împrăștierea acestor deșeuri în atmosferă); atragerea și altor vecini în astfel de acțiuni civice”, este apelul sefilor de la Salubris.

Acest demers disprețuitor fata de inteligenta ieșenilor vine la cateva luni după ce societatea de salubrizare a cumpărat utilaje de salubrizare de vreo câteva milioane de euro, iar ei transforma ieșenii in voluntari care sa atragă gunoaiele de pe strada fara saci și manusi. In tot acest timp, angajatii Salubris s-au motorizat si colecteaza balega cailor Politiei Locale sau beau pe la dos si fac mizerie in sediile altor institutii, dar acest aspect va face obiectul unui alt material.  Nici gunoierii nu mai sunt ce au fost, dar nici sefii Salubris habar nu au sa da tonul la cantec.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here