VIDEO. Reactia socanta a unui preot, atunci cand o mama cere ca fiul ei sa fie impartasit. “Aici se impartasesc si bolnavi de SIDA”

0
69

Un incident petrecut zilele acestea intr-o biserica, demonstreaza inca o data inconstienta si habotnicia preotilor care ignora orice avertisment privind propagarea virusului prin contactele pe care le-ar putea avea credinciosii bolnavi cu cei sanatosi.

O mama care a venit cu copilul ei sa primeasca impartasanie a fost afurisita de preot si pusa intr-o situatie stanjenitoare in fata celorlalti credinciosi, pentru faptul ca a indraznit, dintr-un instinct matern de protejare a propiului copil, i-a intinda preotului o lingurita de plastic cu care fiul ei sa primeasca impartasanie.

Imediat dupa ce a fost refuzata, preotul a avut o reactie haucinanta.

Eu ma impartasesc si parintele, si d-voastra, dupa sute si mii de oameni. Eu ma impartasesc duminica de duminica, dupa cel putin 15 care vin in biserica. Credeti-ma ca m-am imbolnavit de toate lucrurile din lumea asta datorita nepriceperii, a faptului ca sunt nevrednic, a faptului ca nu ma protejez cum trebuie, ca nu sunt atent, ca nu am grija de sanatate. Niciodata nu m-am imbolnavit de aici! (arata pocalul cu vin liturgic), pentru ca aici este Isus Hristos. Daca nu crezi asta, s-a terminat. Va spun, pe unii o sa-i sochez, dar sa stiti ca aici vin si oameni bolnavi de SIDA, si oameni bolanavi de multe altele. Nu m-am imbolnavit niciodata de aici, pentru ca aici este Isus Hristos. Nu crezi asta, esti departe. Nu esti om!”, a spus preotul.

Imedia dupa ce a terminat ce a avut de spus, preotul s-a aplecat si i-a dat copilului impartasanie cu lingura cu care au fost impartasiti si ceilalti enoriasi, in ciuda recomandarilor BOR de a se evita sarutarea icoanelor din biserici in aceasta perioada, da si impatasirea cu lingurita comuna, recomandand chiar ca aceasta sa fie adusa de acasa.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90