Curat Caragiale, monser, la tribuna Camerei Deputatilor! Nenea Iancu n-a murit! Vietuieste in Colegiul Dacia si poarta fusta

0
81

Deputata Cristina Nechita a tinut mortis sa-si faca simtita prezenta in prima zi de dezbateri in Camera Deputatilor, dupa vacanta parlamentara. Intr-o declaratie politica intitulata “Scoală-te tu ca să mă aşez eu!”, parlamentara reuseste sa bata pana si ieftinul populism al colegului ei, Daniel Oajdea.
Doamnelor şi Domnilor colegi,
Salut reluarea lucrărilor Parlamentului şi sunt nerăbdătoare să ne aplecăm asupra pachetului de legi de mare interes public care se află în faţa noastră.
Avem o agendă importantă desprinsă din agenda cetăţeanului care are mari aşteptări de la noi.
Avem, dragi colegi, o obligaţie unică şi esenţială: aceea faţă de alegătorii noştri cărora le-am promis că le vom reprezenta interesele şi dorinţa de a trăi mai bine. Putem să ne uităm în ochii lor numai dacă ne îndeplinim datoria – adică de a legifera. Nu este posibil să mergi în teritoriu şi să explici cu seninătate că te-ai răzgândit şi că i-ai răzgândit şi pe ei aşa, la pachet, şi că, de acum încolo te aliezi cu cei pe care i-ai combătut şi că votezi altfel decât te-au mandatat ei, alegătorii. Sau, desigur, poţi, dar ce credibilitate mai ai?! Cred că avem mult de lucru în această sesiune şi îmi închipui că doamnele şi domnii colegi din opoziţie sunt interesaţi de punctele inconturnabile (aşa ceva!!!) ale agendei parlamentare, deşi par mai curând cuprinşi de o irezistibilă dorinţă de a pune în practică vechea zicală “scoală-te tu ca să mă aşez eu!”.

Vorba unui distins oracol din Salajean – “E noaptea mintii!!!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here