Cutremur cu magnitudinea 6,2 in Italia, la Perugia; cel putin 6 oameni au murit. Primar: “Jumatate din oras a fost distrus”

0
52

Un cutremur de magnitudine 6,2 s-a produs miercuri dimineata in centrul Italiei, langa Perugia, transmite Reuters, lasand in urma orase in ruina si fara electricitate

Potrivit serviciului de monitorizare geologica al Statelor Unite (U.S. Geological Survey, USGS), seismul a fost inregistrat la ora locala 3.36 (4.36 ora Romaniei), in Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adancime de numai 10 km, considerata foarte mica.

UPDATE 7:50 Primarul orasului Accumoli a spus ca sase cladiri au fost daramate de cutremur. “Patru persoane au fost prinse sub daramaturi, nu dau niciun semn de viata. Doi parinti si doi copii”, a declarat pentru RAI primarul Stefano Petrucci.

UPDATE 7:40 Cutremurul a avut mai multe replici, toate puternice, a anuntat Departamentul de Protectie Civila din Italia. Seismele au afectat mai multe localitati din apropierea epicentului localizat la Perugia: Accumoli, Pescara del Tronto – unde doi oameni au murit, Amatrice – oras in care s-au inregistrat pagube materiale importante.

UPDATE 7:30 Bilantul victimelor a fost modificat; cel putin sase oameni au murit, potrivit BBC News.

UPDATE 7:20 La Roma, cladirile s-au zguduit puternic timp de 20 de secunde, potrivit La Repubblica.

UPDATE 7:15 Primarul orasului Perugia a declarat pentru BBC News ca “jumatate din oras a fost distrus”.

UPDATE 7:00 Potrivit The Telegraph, cel putin doi oameni au murit, iar mai multe persoane sunt prinse intre daramaturi.

USGS a estimat initial magnitudinea la 6,4. Socul a fost resimtit pana la Roma, precizeaza Reuters. Initial, televiziunea de stat italiana RAI a transmis ca nu s-au raportat imediat victime sau cladiri prabusite.

Guvernul Italiei este in contact cu agentia de protectie civila, a anuntat prin Twitter purtatorul de cuvant al premierului Matteo Renzi.

sursa: PRO TV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 + = 23