Trei zile de traditii, la Festivalul International de Folclor “Catalina”, in Parcul Palas

0
52

Iubitori ai folclorului sau simpli curioși să descopere tradițiile altor țări sunt invitați, în perioada 24 – 27 august 2016, în parcul Palas, să admire momentele artistice deosebite oferite de zeci de ansambluri din ţară şi din străinătate.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Cătălina” va aduce, pentru al cincilea an consecutiv în Palas, spectacolul desăvârșit al porturilor și tradițiilor folclorice. Evenimentul concurs este organizat de Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar Județean Iași, prezentând publicului moștenirea culturală autohtonă și a altor țări. La spectacolul tradițiilor vor participa ansambluri din țări precum Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia şi Republica Moldova. Din România, participă 14 ansambluri reprezentative pentru regiunile folclorice: Argeş, Bihor, Botoşani, Maramureş, Neamţ, Olt, Suceava, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Iaşi.

Ca în fiecare an, festivalul va fi deschis cu parada portului popular, miercuri, 24 august, de la ora 16.00, cei prezenți putând admira costumele tradiționale ale țărilor participante, pe traseul Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Palatul Culturii – ansamblul Palas. Miercuri este şi prima zi de concurs. Pe scena din parcul Palas, de la ora 17.30, vor fi prezentate cele dintâi momente artistice. Joi, festivalul începe de la ora 16.00, iar de la ora 21.00, publicul va fi încântat cu un spectacol susținut de Maria Murgoci și Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei” din Focșani. Vineri, de la ora 18.00, se va desfășura festivitatea de premiere și spectacolul de gală. Programul se va încheia cu un moment artistic oferit de Orchestra de muzică populară „Hora” și Ansamblul de dansuri populare „Rapsodia”, de la ora 20.15.

Ca și la edițiile precedente, programul muzical va fi dublat cu o secțiune de „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, care reunește artiști populari din 20 de județe ale țării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 4