Dan Lungu si actuala conducere a CJ Iasi au batut palma. FILIT revine in formula restransa

0
44

Actuala conducere a Consiliului Judetean Iasi, reprezentata prin Victorel Lupu, vicepresedintele cu atributii de presedinte al CJ, a reusit sa-l induplece pe Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi (MLR),  sa organizeze cea de-a treia editie a Festivalului Intemational de Literatura si Traducere Iasi (FILIT).

S-a decis reluarea demersurilor in vederea desfasurarii in acest an, intr-o formula restransa, a editiei a III-a a festivalului, in scopul continuitatii acestui mare eveniment. Totodata, au fost identificate solutii ca, incepand cu 2016, sa se revina la formula consacrata a FILIT”, a precizat Victorel Lupu.

Reprezentantii CJ Iasi si cei ai MLR Iasi sustin infiintarea unei fundatii culturale care sa organizeze Festivalul, dupa exemplul marilor festivaluri internationale din Europa si Romania (Festivalul de Teatru de la Sibiu, Festivalul ,,George Enescu” etc.). Aceasta forma de organizare va flexibiliza desfasurarea Festivalului si va facilita atragerea de fonduri suplimentare pentru dezvoltarea FILIT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 − = 39