Poliția concediilor medicale dispare. Salariații bolnavi nu mai pot fi verificați la domiciliu

0
64

Un nou act normativ privind concediile medicale ale angajaţilor intră în vigoare de vineri, 10 iulie, iar principala modificare pe care o aduce acesta se referă la eliminarea regulii care a stârnit atâtea controverse la momentul în care a fost introdusă în legislaţie. Astfel, de mâine, salariaţii care intra în concediu medical nu mai pot fi verificaţi acasă.
În ultimii ani, astfel de controale, care verificau dacă bolnavul este acasă pe perioada concediului medical, erau făcute acolo unde există suspiciunea cu privire la acordarea concediilor de incapacitate temporară de muncă. S-a considerat că era o reglementare excesivă care chiar la suspendarea drepturilor asiguratului de sănătate, în sensul că acesta nu mai primea bani pe concediul respectiv dacă nu era găsit acasă la data controlului. Actul normativ care desfiinţează poliţia concediilor medicale este Legea nr. 183/2015 şi a publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 496 din 7 iulie și intră în vigoare pe 10 iulie.
“În practică, s-a constatat că absenţa de la domiciliu a persoanei beneficiare de concediu medical nu reprezintă un motiv de suspendare a drepturilor”, scrie în raportul prin care s-a propus abrogarea dispoziţiilor în discuţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here