Dan Lungu si Cosette Chichirău, candidatii Pentru Iasi care deschid listele USR

0
86

In alianța informală pe care partidul Pentru Iași a format-o cu Uniunea Salvați România, la alegerile parlamentare din acest an, formațiunea politică va avea patru candidați pentru Camera Deputaților și doi pentru Senat.
În luna septembrie, Pentru Iași a anunțat formarea unei alianțe informale cu Uniunea Salvați România, în urma căreia partidul ieșean va putea propune candidați proprii pe listele uniunii din circumscripția Iași, atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat.
Am vrut să propunem cea mai bună listă de candidați pe care ieșenii o vor avea la dispoziție pe buletinele de vot în această toamnă și am reușit acest lucru. Pe lângă îndeplinirea criteriilor de integritate, candidații noștri sunt, fără excepție, buni profesioniști care și-au demonstrat competența în domeniile lor de activitate. În sfârșit ieșenii vor putea trimite în parlament oameni pentru care interesul cetățenilor care i-au votat va fi prioritar. Ne uităm cum de 25 de ani, proiecte majore pentru Iași sunt blocate sistematic, iar parlamentarii noștri sunt preocupați mai degrabă de a intra în grațiile șefilor de la București, pentru a fi propuși pentru un nou mandat. Ne bucurăm că Uniunea Salvați România și-a asumat ca prioritate în programul său politic Autostrada care să lege Moldova de vestul țării”, a declarat Andrei Postolache, liderul Pentru Iași.
Lista propusă de Pentru Iași la alegerile pentru Senat este deschisă de scriitorul și managerul Dan Lungu. Unul dintre cei mai apreciați și mai traduși scriitori români, Dan Lungu este în același timp conf. univ. dr. al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, director al Muzeului Național al Literaturii Române Iași și manager al Festivalului Internațional de Literatură și Traducere – FILIT. Al doilea candidat de pe lista pentru senat este profesorul Eugen Neagu, de la Universitatea “Gh. Asachi” din Iaşi, unde predă un curs de nanotehnologie. În ultimii 15 ani, profesorul Neagu a fost invitat ca profesor sau cercetător în numeroase universități din străinătate. A fost membru de comisii internaționale de doctorat în țări precum India, Grecia și Portugalia, iar rezultatele sale științifice au fost citate de 1300 de ori de către specialiștii din domeniu.
La Camera Deputaților, lista este deschisă de Cosette Chichirău. Absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a obținut un MBA (2002) și un doctorat în finanțe (2007) de la University of Massachusetts Amherst. Cosette are 10 ani de experiență în industria financiară, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ și de risc și ca lider de echipă pe analiza riscului portofoliilor mari și diversificate. Din 2011, s-a implicat în proiecte antreprenoriale de start-up din diverse domenii. Al doilea candidat Pentru Iași la Camera Deputaților este Mihai Lupu, cercetător științific la Academia Română, în cadrul Institutului de Științe Economice și Sociale „Gh. Zane” din Iași și avocat în cadrul Baroului Iași. Sivliu Gurlui este conferenţiar doctor la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” şi este directorul Laboratorului de Optica Atmosferei, Spectroscopie şi Laseri. Lista pentru Camera Deputaților este continuată de George Țăranu, șef de lucrări la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. În 2012, acesta a adus în regiunea de Nord-Est conceptul ecologic de locuință semi-îngropată, un tip de construcție care are ca scop reducerea consumului energetic la clădiri.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here