Premiera la Iasi! Grup de suport pentru bolnavii de cancer

0
65

Asociația Câștigă Viață lansează, în premieră la Iași, grupul de suport ”Cunoaștere înseamnă sănătate”, pentru pacientele diagnosticate cu cancer. Organizarea unui astfel de grup de suport s-a impus ca urmare a numărului tot mai mare de persoane diagnosticate, anual fiind depistate peste 6.000 de cazuri noi, cancerul de sân fiind principala cauză a mortalității în rândul femeilor din România.
Grupul de suport ”Cunoașterea înseamnă sănătate” își propune să ofere sprijin, informații legate de nutriție, un stil de viață sănătos, relația cu familia, metode de comunicare cu cei apropiați, consiliere medicală și consiliere psihologică femeilor diagnosticate cu cancer. Întâlnirile de suport potenţează efectele benefice ale tratamentelor medicale şi diminuează efectele lor nedorite, printr-o informare mai consistentă, o mai bună gestionare a stresului, un stil de viaţă mai adecvat, relaţii mai echilibrate cu sine și cu cei din jur, creșterea stimei de sine, crearea unui sentiment de apartenenţă şi solidaritate.
Grupurile de suport ajută pacienții să găsească forța de a deveni ei înșiși, de a se apropia cât mai mult de valorile lor cele mai profunde învățând cum să-și însușească libertatea, autenticitatea și controlul propriei vieți. Participarea la grupurile de suport este gratuită.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here