Datele primului sondaj electoral la Iasi – PSD a depasit USR in municipiu si PNL in judeţ

0
112

Social-democraţii ieseni au comandat un sondaj de opinie ale carui rezultate ii coteaza ca favoriti in alegerile electorale din acest an, atat in municipiu cat si in judet. Sondajul respectiv, prezentat într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), arata faptul ca PSD este pe primul loc in optiunile electorale ale iesenilor la tururile de scrut ce vor avea loc in cursul acestui an.
Sondajul claseaza PSD pe poziţia a doua în oraş ca intenţie de vot, atât pentru Consiliul Local, cât şi în cazul unei candidaturi la Primărie a lui Bogdan Bălănişcu (secretar de stat PSD, Ministerul Mediului). Pe primul loc se află liberalii, iar pe locul trei este situat USR. La nivel de judeţ, PSD este pe primul loc, urmat de PNL si USR.

Pe municipiul Iaşi, potrivit sondajului social-democraţilor, PNL este pe primul loc, însă de remarcat că nici un partid nu trece de 30 la sută.
PNL înregistrează 29,3 la sută, PSD este pe locul 2 cu 26,1 procente, iar USR 16.5 la sută. 

În confruntarea pentru Primăria Iaşi,  Mihai Chirica este pe primul loc, cu 36.8 la sută, fiind urmat de Bogdan Balanişcu, şeful PSD pe municipiu, cu 24,1. Urmeaza Marius Bode –  USR (16.5 la sută în sondajul PSD), şi Cosette Chichicău cu 10.9 la sută.

La Consiliul Judeţean Iaşi, la partide, PSD are 33,4 la sută, iar PNL 31.6. USR este cotat cu 11 procente.

Sondajul PSD Iaşi mai arată că în topul candidaţilor la şefia CJ, Bogdan Cojocaru (actualul lider interimar al filialei judeţene) are 31,7 la sută, în timp ce şeful CJ Iaşi Costel Alexe de la PNL apare cu 31.2 la sută.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here