De ce le este frică de presă? Deputatul Ciuhodaru menţine crearea Fondului Special pentru Jurnalismul de Investigaţie

0
60

Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine în continuare întărirea rolului presei în lupta împotriva demascării corupţiei, acest flagel politic şi instituţional. Potrivit parlamentarului, presa a fost adesea prima sau singura instituţie care s-a luptat cu corupţia, dezvăluind fraudele făcute de mafia transpartinică iar mediatizarea acestor cazuri a făcut imposibilă muşamalizarea lor.
Nu întâmplator acesta a propus o iniţiativă legislativă privind crearea Fondului Special pentru Jurnalismul de Investigaţie care să sprijine, prin finanţarea directă, jurnaliştii sau trusturile de presă care mai au curajul să dezvăluie orice act de corupţie ce prejudiciază bugetul de stat. Proiectul, ce prevede alocarea a 2% din valoarea prejudiciului recuperat în urma demersului jurnalistic, ar fi limitat presiunile politicului asupra presei şi ar fi constitutuit un nou instrument de luptă cu hoţiile puternicilor zilei. Nu întâmplător, deşi nu presupune cheltuieli sau înfiinţarea unor noi instituţii, proiectul a primit aviz negativ din partea guvernului Ponta.
Corupţia instituţionalizată, de partid şi de stat, constituie o ameninţare la prezentul şi viitorul României. Nu avem spitale, nu avem şcoli, nu avem drumuri, nu avem locuri de muncă, nu avem pensii şi salarii decente pentru că se fură. Dincolo de declaraţiile politicienilor ce condamnă ,,mediatizarea excesivă” a cazurilor de corupţie, noi mai sperăm că afirmaţia actualului preşedinte că ,,nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie” face parte tot din ,, România lucrurului bine făcut”. Solicit şi pe această cale tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, să voteze acest demers ce se alătură celui ce prevede ca parlamentarii acuzaţi de corupţie să rămână fără imunitate”, a spus Ciuhodaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 − = 37