Debut de an in forta – complexul de cladiri Deco Dem Natura, racordat la Veolia Energie Iasi

0
60

Operatorul sistemului centralizat de termoficare al Municipiului Iasi continua campania de racordari si in 2016. Chiar din debutul anului, Veolia Energie Iasi va asigura energia termica pentru complexul de cladiri Deco Dem Natura, situat pe Calea Chisinaului. Veolia va racorda toate cladirile din cadrul acestui complex care include atat imobilul existent (ce ofera spatii logistice si de birouri pentru una dintre cele mai mari firme de curierat din tara, Fan Curier), cat si celelalte cladiri ce vor fi construite acolo (birouri si spatii comerciale diverse cu suprafata totala de 8 600 mp si un consumul anual estimat de 1 100 gigacalorii).

Bilant pe 2015 – 1 280 de apartamente (64 de blocuri cu cate 4 etaje) racordate la Veolia

Pentru racordarea complexului de cladiri Deco Dem Natura, Veolia a dimensionat racordul principal din Magistrala 1 de termoficare pentru a putea alimenta fara probleme fiecare imobil actual sau viitor.
Cladirea principala va fi dotata cu modul termic individual, complet automatizat, ai carui parametri vor fi monitorizati non-stop in Dispeceratul Veolia. Modulul termic va asigura clientului independenta 100% in ceea ce priveste pornirea si oprirea incalzirii, dar si eficienta energetica si optimizarea consumului in functie de necesitati. Astfel, randamentul de producere a energiei termice creste cu 8% fata de sursa actuala, iar economiile de costuri fata de solutia pe gaze naturale ajung la 22% din factura anuala, adica aproape 30 000 lei cu TVA pe an.
Doar aceasta cladire va consuma circa 450 gigacalorii/an, adica echivalentul a 3,5 blocuri cu cate 4 etaje.
Veolia Energie Iasi va continua in 2016 campania de dezvoltare a sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Iasi prin racordarea de cladiri private sau publice si prin rebransarea de persoane fizice. Clientii castigati in cursul anului 2015 reprezinta echivalentul a 1 280 de apartamente, adica a 64 de blocuri cu cate 4 etaje”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, Director Comercial si de Comunicare Veolia Energie Iasi S.A.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =