Direcţie de Siguranţă a Circulaţiei în cadrul Poliţiei Locale. „Sunt prea multi politisti care stau in birouri, cand de ei avem nevoie in strada”

0
57

Dupa inregistrarea unui fisco total pe proiectul managementului de trafic in municipiul Iasi, singura speranta a primarului interimar, Mihai Chirica, pentru imbunatatirea circulatiei in Iasi este intarirea compartimentului de agenti de Politie Locala care se ocupa de siguranta circulatiei. In acest sens, edilul ia în considerare înfiinţarea unei Direcţii de Siguranţă a Circulaţiei în cadrul Poliţiei Locale Iaşi.
“Vrem să reorganizăm serviciul rutier din cadrul Poliţiei Locale. Am găsit în organigrama instituţiei servicii care se suprapun, fapt care face ca o bună parte din Poliţia Locală să stea mai mult ancorată în birouri, în condiţiile în care avem nevoie de poliţişti locali în stradă. Ne gândim să înfiinţăm o Direcţie de Siguranţă a Circulaţiei în care cea mai mare parte a activităţii să fie concentrată la nivelul unui om care să se gândească numai la acest aspect. Un compartiment să se ocupe de ordinea publică, iar celălalt compartiment să vizeze siguranţa circulaţiei rutiere”, a declarat edilul Iaşului.

În acelaşi context, Mihai Chiricaa anunţat mai multe măsuri necesare îmbunătăţirii circulaţiei rutiere. „Vom face o analiză a intersecţiei de la Moara 1 Mai, unde am identificat câteva soluţii de fluidizare a traficului ce vor fi discutate în Comisia de circulaţie, nu mai târziu de miercuri. De asemenea, avem în vedere câteva măsuri de fluidizare care vor presupune reintroducerea semnalelor de verde intermitent la virajele de dreapta în zona intersecţiilor Bv. Independenţei – Str. George Enescu, Cotnari, Bv. Primăverii – Calea Chişinăului (Ţesătura) şi Bv. Nicolae Iorga – Bv. Socola. În plus, va fi făcută o verificare a situaţiei circulaţiei şi în zona Podul de Fier”, a mai spus primarul interimar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here