Decizie de ultima ora! Focul de artificii nu va mai fi organizat în cadrul spectacolului care încheie Sărbătorile Iasului

0
59

În cursul zilei de astăzi, 15 octombrie 2018, la ora 14.29, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a notificat firma responsabilă de organizarea jocului de artificii programat pentru finalul super concertului din cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Sărbătorilor Iașului că, în baza prevederilor Legii 126 / 1995 privind regimul materiilor explozive, nu eliberează avizul necesar pentru desfășurarea spectacolului.

Cu exact o săptămână în urmă, pe 8 octombrie 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași elibera firmei respective, în baza aceleiași Legi 126 / 1995, un acord pentru organizarea jocului de artificii în seara zilei de 15 octombrie 2018.

Notificarea de astăzi, 15 octombrie 2018, a  Inspectoratului de Poliție Județean Iași invocă faptul că acordul din 8 octombrie 2018 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași „și-a pierdut valabilitatea”.

În aceste condiții, pentru a nu intra în conflict cu instituțiile statului, Primăria Municipiului Iași a decis să nu mai organizeze tradiționalul joc de artificii la sfârșitul super concertului de astăzi. Mai multe detalii vor fi oferite în perioada următoare.

Reamintim că astăzi, 15 octombrie 2018, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Sărbătorilor Iașului, în fața Palatului Culturii este organizat un concert în care evoluează, în ordine, artiștii și formațiile ieșene Tangerine, Diana Bahrin, Alexia și Matei, RAO, Ioana Dumbravă și Dya, apoi vedetele naționale Keo & Roxana Cozma, Annes, Nicoleta Nucă, Compact, Bună seara, prieteni! (Cristi Minculescu, Valter și Boro, ex-Iris), Delia și Holograf.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here