Obiceiuri de Sfânta Parascheva. Ce nu ai voie să faci pe 14 octombrie

0
64

Astazi este Sfânta Parascheva, al cărei hram se sărbătoreşte la Iaşi, acolo unde sunt şi moaştele Sfintei. Se spune că de ziua ei, are o putere mai mare şi înfăptuieşte minuni.

In aceasta dimineata va avea loc si Sfânta Liturghie, la care vor participa mii de credincioşi. Până acum pe la raclă au trecut peste 100.000 de pelerini. Rândul s-a întins pe o distanţă de peste 3 km, iar credincioşi au fost nevoiţi să aştepte peste 12 ore până s-au închinat la racla cu sfintele moaşte.

Sâmbătă seară la rând erau peste 14.000 de oameni care aşteptau să ajungă la Sfânta Parascheva. Credincioşii preferă să vină cât mai aproape în ziua de hram, pentru că, spun ei, acum sfânta le îndeplineşte orice rugăminte.

Parascheva, considerată de creştinii ortodocşi una dintre cele mai populare sfinte din calendar, este celebrată în fiecare an pe 14 octombrie. La aceasta data este interzis să calci, să coși, să faci mâncare sau alte treburi în gospodărie. Mai mult, in aceasta zi este bine să se împartă celor sărmani must şi vin nou, dar şi pâine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here