Declinul unui brand al Iasului. Gorilele si femeile au dus IGS in groapa. IGS pierde contracte pe banda rulanta

0
81

Compania de paza si protectie a deputatului Constantin Aadascalitei se afla cu un picior in afara pietei de profil din Iasi. Impartirea actiunilor in firma, linsajul economic prin care a trecut mai mult sau mai putin, dar si calitatea dubioasa a angajatilor, au facut ca foarte multe dintre obiectivele castigate cu greu sa fie pierdute peste noapte, ca la un joc de noroc. O grea lovitura primita de firma lui Adascalitei, este pierderea obiectivelor publice, cum ar fi cimitirele iesene pe care si le-a disputat dintotdeauna cu Politia Comunitara si mai apoi cu cea Locala, obiective care dadeau de mancare la peste 50 de oameni. Asa se face ca Servicii Publice a fost nevoita sa sisteze relatiile contractuale cu IGS si sa lanseze la inceputul acestui an o licitatie de un milion de lei pentru acoperirea serviciilor de paza la aceste obiective.

Pentru achiziţia directă a acestor servicii, care vor trebui prestate pana la sfarsitul anului, a fost alocată suma de 688.392 lei, cu posibilitatea de a fi suplimentată cu o valoare de maxim 270.350 lei. Din aceşti bani ar urma să fie asigurate 6 obiective, fiind vorba de cimitirele Eternitatea, Buna Vestire, Sfanta Treime, Petru si Pavel si Sf. Vasile, dar şi de sediul SC Servicii Publice de la Piramida lui Dubeţ. Am apaelat la o noua procedura de gasire a unei firme de paza, dupa ce am renuntat la contractul cu IGS, deoarece acestia nu s-au achitat de obligaţiile contractuale”, a declarat Laurentiu Ivan, directorul executiv al SC Servicii Publice.
Declinul acestei firme, practic copilul de suflet al karatistului Constantin Adascalitei, a venit mai cu seama in ultimii doi ani, dupa ce a inceput scandalul dintre asociatii firmei, respectiv, Ioana Nadolu, cea care detine jumatate din actiuni, si Constantin Adascalitei. Interesele asupra firmei au scazut mult, greutatea mutandu-se pe lupra in instanta pe care o duc cei doi, ceea ce a dus la scaderea calitatii servicilor prestate si la foarte mari intarzieri ale salariilor catre angajati. Mai mult, IGS se confrunta de mai multi ani, ca de altfel si alte firme de profil care isi preiau angajatii nu de la AJOFM, ci de la Casa de Pensii sau Spitalul 7, cu o calitate foarte precara a angajatilor. Nu de putine ori, din exces de zel, goriele IGS, fara prea multa pregatire scolara sau sportiva, au fost acuzate de abuzuri asupra unor persoane, printre care si ziaristi. In lipsa unor sportivi de performanta, precum angajatii firmelor de paza din anii ‘ 90, sunt buni si prasitori sau mulgatori, dar sa nu fie lasati sa actioneze de capul lor.

Timofte igsStefan Timofte (foto stanga) actualul primar al comunei Tomesti, pe vremea cand era agent IGS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here