Mega – afacere in incinta Spitalului Parhon. Infractorul de la Biofarm isi deschide cafenea de fite in curtea spitalului din Copou

0
92

Cafenea de fite chiar in incinta unui spital de renume din Iasi. O asemenea afacere urmeaza sa fie perfectata la începutul acestui an, tocmai de administratorul firmei Biomed Pharma, Florin Balan, cel care a dat lovitura in cursul anului trecut, prin concesionarea spatiilor comerciale dispuse la intrarile unora dintre spitalele din Iasi, prin care se asigura desfacerea de produse farmaceutice, printre care Spitalul Sf. Spiridon, Spitalul de Recuperare şi Spitalul Parhon din b-dul Carol nr. 50. În cursul lunii trecute, functionarii Serviciului Urbanism din cadrul Primariei Iasi au emis un Plan Urbanistic Zonal pentru „Zona Construita Protejata b-dul Carol nr. 50”, in vederea construirii unei farmacii si cafenele pe un teren de 170 mp, concesionat de la unitatea spitaliceasca.
De numele lui Florin Balan este legat si scandalul contractelor trucate de la Spitalul „Sf. Spiridon”, de anul trecut. Practic, peste noapte, managerul spitalului, Ioan Barliba, a reziliat contractul cu Ropharma, pentru desfacerea de produse farmaceutice în farmacia de la intrarea in Policlinica Mare, şi a oferit acel spaţiu unei firme nou înfiinţate – Biomed Pharm. Surprinzator este faptul ca noul administator al Biomed Pharm este unul şi acelasi cu directorul sucursalei iesene a Ropharma, respectiv Florin Balan. In perioada in care Florin Balan a fost director al sucursalei Ropharma Iasi, aceasta firma a fost prinsa intr-un scandal de spălare de bani, procurorii acuzând ca s-au făcut donaţii de circa 1 milion de lei către Mănăstirea „Sfintei Cruci” din Oradea, sume care se intorceau apoi catre firma. Printre cei acuzati de spalare de bani in acest caz s-a aflat si Florin Balan.
Acest individ şi-a falsificat inclusiv actele de studii pentru a ocupa acest post de conducere la Ropharma, a fost prins furand de la fostul loc de munca, Fildas, de unde a fost dat afara cu coada intre picioare iar criteriul sau de angajare a farmacistelor era ca acestea sa-i treaca prin pat”, este descrierea scurta a lui Florin Balan, facuta de cei care l-au cunoscut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here