Depozitul de deseuri de la Tutora va fi inaugurat in aceasta primavara

0
70

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Iaşi, Victorel Lupu, a efectuat o vizită de lucru la Tutora pentru a vedea stadiul realizării lucrărilor din cadrul proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Iaşi”. Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană prin POS – Mediu Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 şi are o valoare totală de 69.350.207 euro. Componentele contractului de proiectare şi execuţie, încheiat cu SC Iasicon SA, in 26 februarie 2014, vizează extinderea capacitatii Statiei de sortare de la Ţuţora si construirea unei statii de tratare mecano-biologică, cu o capacitate de 140.000 t/an.
În urma discuţiilor purtate cu proiectantul, constructorul şi consultanţul, şi a vizualizării la faţa locului, s-a constatat faptul că obiectivele cuprinse în contract au un grad de realizare de peste 90%, urmând ca în această primăvară să fie finalizat întreg contractul.
De menţionat este faptul că deşeurile vor fi tratate şi neutralizate în staţia de tratare mecano – biologică care are o capacitate de 140.000 tone / an, fiind cea mai mare staţie de acest fel din România. Astfel de staţii funcţioneză în ţări precum Austria (la peste 1500 km faţă de Iaşi), Franţa, Spania si Italia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here