Cifre mincinoase avansate de directorul tehnic al Primariei. Colectarea selectiva la Iasi, umflata cu 15 procente.

0
52

Dumitru Tomorug, directorul tehnic al Primariei Iasi, recidiveaza din nou. Acesta a anunţat, in cadrul unui comitet consultativ al Prefecturii Iasi, faptul că municipiul Iaşi, prin serviciul propriu de salubrizare, a ajuns la 17% colectare selectivă a deşeurilor.
Din totalul deşeurilor colectate în oraş, 17% reprezintă deşeuri reciclate. Este o cantitate mică, dar ne luptăm pentru creşterea acesteia. Din păcate, mai sunt 22 de firme care se ocupă cu acelaşi lucru ca şi Salubris. Angajează oameni fără adăpost care răscolesc containerele şi adună deşeurile reciclabile. Acest lucru afectează procentul de deşeuri reciclabile colectate“, a spus Dumitru Tomorug.
Procentul avansat este, în realitate, umflat de aproape 6 ori, în condiţiile în care procentul real de colectare selectivă la nivelul municipiului Iaşi este cuprins între 2 şi 3%. Cel mai probabil, Tomorug a adăugat şi gradul de colectare înregistrat în urma “tomeronezilor”, lucru care nu a scăpat auditoriului care l-a taxat dur pe mincinosul din Palatul Roznovanu.
Media pe ţară este de 2,7%. Nu are cum să se fi ajuns la noi la un procent de 17%. Sunt cifre umflate in mod iresponsabil de cei din Primarie“, a spus Maria Petruc, şefa biroului gestiune deşeuri din cadrul APM.
Potrivit rapoartelor APM, în 2014, din 293.000 tone de deşeuri colectate, doar 5.632 tone au fost deşeuri reciclabile. Deşi este de peste 20 de ori mai mare decât cea din 2009, cantitatea de deşeuri colectate selectiv nu reprezintă decât 2,4% din total.
Dumitru Tomorug este unul dintre cei mai ineficienti directori din Primaria Iasi dar, pentru munca depusa in campaniile electorale ale lui Nichita, si in acest an pentru Mihai Chirica, acesta este pasuit in continuare in aparatul de specialitate al Primariei si chiar avansat in functie, in conditiile in care, atat prin activitatea sa cat si prin expunerea iresponsabila in spatiul public a unor informatii, face mai deservicii administratiei publice si implicit iesenilor. Dumitru Tomorug a fost cercetat de procurorii DNA in cursul anului trecut, sub aspectul faptei de tainuire a unor sume de bani ce reprezentau mita luata de Gheorghe Nichita, sub forma de “comisioane” pe diferite proiecte de lucrari.