Derapaj pe persoana fizica si comunicare de maidan in Primaria Iasi! Atac la persoana din partea primarului de Iasi, la adresa unui ziarist

0
63

Derapaje de limbaj, greseli gramaticale, un mod rusinos de comunicare publica si multa ura fata de presa locala care de-a lungul timpului a punctat incapacitatea sa administrativa, promiscuitatea in care a adus orasul si combinatiile in epicentrul carora s-a aflat primarul. Asta au putut citi iesenii si nu numai pe pagina oficiala a primarui Iasului, Mihai Chirica, intr-o postare halucinanta.

Poate că am citit presa prea dimineață, dar sincer m-am întristat să văd cât de subiectiv e redactorul Alex Andrei de la Ziarul de Iasi.

„Ghiveci” este în mintea dumneavoastră, domnule Andrei, atotcunoscător, mult prea citit și informat. Dacă ați fi avut curiozitatea să citiți și anexele la fiecare proiect, cineva de bună credința ar fi remarcat zecile de proiecte care au deja proiect tehnic, proiecte de sute de milioane de euro care nu au nevoie de proiecte tehnice fiind achiziții de tramvaie, autobuze și troleibuze și proiecte care sunt aduse în atenția ieșenilor pentru a le arată că nouă ne pasă și nu dormim câinește să așteptăm „greșeala adversarului“, să sar și să mușc… Ghiveci este în mintea dumneavoastră, care mereu ați criticat, dar Iașul a reușit în patru ani să ajungă cu adevărat oraș care atrage investiții. Nu prin munca dumneavoastră, care scrieți de parcă urâți acești cetățeni, ci prin munca celor care cred în destinul nostru.

Mai treceti munții să vedeți că în Ardeal toți pun umărul și la aceasta oră presa locala ar fi invitat pe toți cei care contează să sprijine, să completeze aceste proiecte, să le facă mai bune. Mi-e silă să mai citesc aceste lucruri și reportajele lamentabile în care vă plângeți și huliți orice: primărie, biserica, justiție, tot. Voi sunteți perfecțiunea pentru că voi creați curente de opinie: ură și să râdem ca proștii de noi, iar ceilalți să se unească și să crească.

Mai mult, astăzi criticați pe “x” și pe pagina a doua dați publicitate pentru același “x” indiferent de culoare lui politică. Pe bune, chiar tot ce zornăie are valoare?

Am scris pe fugă, m-am descărcat. De acum continuăm munca și toată luna martie nu mai citesc niciun articol semnat Alex Andrei și nu-i mai transmit niciun punct de vedere.

P.S. Doar dacă se înscrie la rubrica “ publicitate”, este postarea lui Mihai Chirica.

Surprinsi de radicalismul acestui edil, internautii au parcurs pagina oficiala a lui Chirica si au identificat si alte derapaje lingvistice si gramaticale, semn a unei pregatiri precare sau a unei echipe de comunicare care seamana din ce in ce mai mult cu un ghiveci.

Ar trebui să vă puneți un sac în cap, să vă luați de după umăr, împreună cu consilierii domniilor voastre de imagine&comunicare, să vă retrageți într-o vilă de protocol (cu cărți de gramatică, elementară, la îndemână), și:

Să vă fie rușine că reprezentați Iașul!

Suntem jos, jos de tot, față de ceea ce am putea fi. Și asta nu se “datorează”, ci este efectul acțiunilor, prostiei și micimii voastre. Ale ăstora care nu înțelegeți că nu sunteți altceva decât vremelnici și că, dacă vi s-a oferit șansa să reprezentați acest minunat oraș, ar trebui să o apucați cu șapte mâini. Și să dăruiți tot ce aveți mai bun, ca să dobândiți, să fiți respectați și să rămâneți frumos in istorie”, este mesajul ieseanului Bogdan Cront.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here