Despăgubiri de 35.000 de lei pentru o ieseanca înșelată de soț

0
59

Un bărbat este obligat de Tribunalul Iași să plătească fostei soții, profesoară la o școală de top din Iași, despăgubiri de 35.000 de lei pentru suferința morală cauzată de divorț. Bărbatul a fost foarte supărat atunci când fosta lui soție a aflat de infidelitățile sale și a cerut divorțul. Potrivit probatoriului, citat de avocatura.com, soțul femeii a adoptat o atitudine de dispreţ faţă de soţia sa ca urmare a iniţierii de către aceasta a acţiunii de divorţ, urmărind prin acţiunile sale să o discrediteze. În cazul de faţă instanţa reţine că reclamantei-pârâte i-a fost cauzat, suplimentar suferinţei sufleteşti provocate prin desfacerea căsătoriei, având în vedere şi îndelungata viaţă în comun, de aproape 19 de ani, faptul că pârâtul-reclamant a părăsit-o pentru o altă femeie cu care are o relaţie extraconjugală de mai mult timp, perioadă în care reclamanta-pârâtă a fost fidelă soţului, că aceasta este expusă la stigmatizare socială ca urmare a statutului de femeie divorţată, şi un prejudiciu de imagine.
„Reclamanta-pârâtă a invocat faptul că pârâtul i-a cauzat un prejudiciul moral prin acţiunile defăimătoare întreprinse împotriva sa, în cadrul anturajului lor de prieteni, în colectivul de colegi ai fiului lor, acţiuni care au dus la îndepărtarea de apelantă a prietenilor, discuţii depreciative la adresa sa în anturajul de cunoştinţe, o afectare a gradului propriu de încredere şi a propriei imagini în diversele medii sociale”, se arată în decizia instanței.
Mai exact, soțul infidel și-a înregistrat soția în timp ce se certau și când aceasta îi reproșa că a înșelat-o și a postat filmulețul pe Facebook.
Filmul video a ajuns în acest mod la cunoştinţa colegilor de clasă ai fiului părţilor şi a provocat reclamantei-pârâte o suferinţă suplimentară aceleia de pierdere a familiei, în contextul în care şi fiul părţilor a fost pus într-o postură jenantă în anturajul său de prieteni, pârâtul-reclamant sacrificând astfel imaginea familiei unor interese meschine”, se mai arată în rechizitoriu.
Despăgubirea acordată femeii pentru prejudiciul moral suferit a fost considerată de instanță drept ”modică”, instanţa fiind limitată la acest cuantum în lumina principiului disponibilităţii.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here