Dezastrul lasat de Kaufland in urma modernizarii. Peste un milion de euro pentru modernizare, cu distrugerea domeniului public

0
54

Situatie mai putin obisnuita la Iasi. Una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 116 magazine în România, dintre care 4 la Iasi, a distrus domeniul public in timpul lucrarilor de modernizare, iar Primaria, in loc de verificari si sanctiuni, ii dedica osanale in oficiosul sustinut din fonduri publice.

In cursul acestei zile, mai multi sefi ai Kaufland Romania au fost prezenti la Iasi pentru a prezenta presei si implicit marelui public, principalele avantaje si servicii aduse prin modernizarea a trei dintre cele patru magazine. Astfel, Iașul devine primul oraș din țară, după Capitală, în care compania implementează cele mai noi formate moderne de magazine, ce includ Food Court și Open Mall – acest concept fiind introdus în premieră în România în această vară de către Kaufland. Magazinele Kaufland din șos. Păcurari nr. 86M, str. I. P. Pavlov nr. 14 și str. Mitropolit Varlaam nr. 20, beneficiază de cel mai nou design, tehnologii și funcționalități, care vin să ofere clienților o experiență de cumpărături mai simplă, mai rapidă și mai plăcută.

De cealalta parte, peste gard, pe domeniul public, distrugerile sunt pe masura ravnei cu care meseriasii arvuniti de companie au dat bice pentru a finaliza in termen investitia despre care sefii Kaufland au precizat ca se ridica la o cifra cu sase zerouri, exprimata in euro. Trotuarul din spatele magazinului Kaufland din zona Pavlov este disttrus in totalitate de utilajele care au fost folosite la refacerea fatadei acestui magazin. Chiar daca pavelele sunt infundate in sol si trotuarele sunt valurite de utilaje, inca de acum 2-3 luni de zile, serviciile de control ale Primariei, respectiv Serviciul Disciplina in Constructii din cadrul Politiei Locale sau Serviciul Corp Control Primar, habarn nu au de distrugerea domeniului public.

O sa vad daca gasesc vreun om sa-l trimit la fata locului, sa vada ce se intampla”, ne-a spus Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale. Cu asa oameni si operativitate, nu e de mirare ca strazile si trotuarele din Iasi sunt folosite dupa bunul plac, fara sa mai fie aduse niciodata la stadiul initial, pe cheltuiala celui vinovat.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 − 77 =