Monstrii din invatamantul romanesc. 27 de ani de teroare la scoala din Bosia

0
61

Judetul Iasi se confrunta cu cel mai grav caz de teroare sub forma continuata intr-o scoala din mediul rural, de care se face vinovata chiar directoarea scolii. Laviniu Lacusta, presedintele USLIP Iasi, a facut publice fapte si declaratii scrise din care reise un comportament deviant al Valeriei Moise, directoarea scolii gimnaziale din comuna Bosia. Practic, directoarea este acuzata de cadrele didactice din scoala, dar si de parintii copiilor, de comportament si limbaj violent.

In timp ce eram la scoala din Bosia, din unitate a iesit un copil caruia ii curgea sange pe fata, iar mama lui a sus ca directoarea ii batuse copilul chiar atunci. Copilul nu spusese nimic, ci pur si simplu i-a iesit in fata directoarei. Potrivit declaratiilor date de cadrele didactice si nedidactice ale scolii, comportamentul directoarei era ceva de genu: „nu ne lasa sa ne spunem punctele de vedere, impunandu-se prin tipete si jigniri in fata colegilor”, „mai multi colegi sau elevi au fost agresati de catre directoare, din senin”, „se poarta ciudat si refuza sa vorbeasca cu colegii a caror grupa sanguina este AB4”, „loveste copii cu pumnii si noua ne face gesturi obscene” sau „am fost martora in timp ce doamna Moisa a batut doi elevi, pe unul lovindu-l cu pumnii si zgaraindu-l pe fata, pe altul strangandu-l de gat”, a spus Laviniu Lacusta.

Mai grav este faptul ca intreaga comunitate este afectata de iesirile necontrolate ale cadrului didactic, semn al unei labilitati psihice, dar nimeni nu a reclamat acest lucru, lasand sa se perpetueze o stare nefireasca de fapt, doar pentru ca …directoarea are pile.  

Valeria Moise este cadru didactic si director la scoala din Bosia de …27 de ani. Impotriva acesteia a fost inceputa o ancheta.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 1