Dezmăt la Aeroportul Iasi! Banii Aeroportului, folositi pentru haine de fite, saloane de infrumusetare si concedii la mare

0
56

Din 2012 si pana in prezent, de cand este director liberalul Marius Bodea, din bugetul Aeroportului Internațional Iași, instituție care funcționează ca o regie subordonată Consiliului Județean (CJ) Iași, s-au plătit mii de euro pentru haine, pantofi și ședinte de înfrumusețare. Aceste deconturi au fost înregistrate în contabilitatea aeroportului începând cu anul 2012, moment în care la conducerea instituției a fost numit, de USL, Marius Bodea, omul de încredere al fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, închis în prezent în Penitenciarul Vaslui, și al lui Cristian Adomniței, președintele CJ Iași, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Dacă pentru mulți dintre bugetarii români Steilman, Ecco, Musette, Zara sunt branduri inaccesibile, la Iași aceste mărci de haine, încălțăminte și accesorii sunt achiziționate din banii publici ai aeroportului. Ba, mai mult, după cum arată deconturile înregistrate în contabilitatea instituției, sunt subvenționate prin aceeași metodă până și ședințele la coafor, ori la saloane de infrumusețare.

Cumpărături de la Fenechiu

Unul din magazinele din Iași care vinde branduri de lux, precum Armani, Versace și Prada, aparține fostei soții a lui Relu Fenchiu, Liliana – figură cunoscută în Iași în domeniul modei. Magazinul Massimo din Iulius Mall, aparținând firmei Zecca SRL, a vândut aeroportului condus de Marius Bodea, subordonatul lui Relu Fenechiu, haine de peste 20 de milioane de lei vechi. Și pentru că cei de la aeroport au prins gustul mărcilor de lux italiene, au achiziționat de la o fabrică de confecții, care lucrează pentru Armani, mai multe costume în valoare de 70 de milioane de lei vechi.

Au mers la sală și la coafor

Dar achizițiile de lux nu se opresc aici. În perioada 2012-2016, aeroportul a mai cumpărat haine de la diverse magazine în valoare de peste 20.000 de lei: Casa Teo – 3.000 lei, Zara – 3.556 lei, Viada – 20.000 lei, Steilman – 539 lei, Stefanel – 637 lei, Guara – 960, Nelmar – 616 lei, Mark&Spencer – 510 lei și exemplele pot continua. Și pentru că un costum de lux se poartă cu un pantof adecvat, Marius Bodea a aprobat achiziții de la magazine de încălțăminte de peste 10.000 lei: Musette – 4.682 lei, Otter – 1.000 lei, Ecco – 817 lei, Benvenutti – 647 lei, precum și Leonardo, Deichman, Shoes Romania și Stefani Shoes. Iar pentru că în timpul liber conducerea aeroportului mai practică sport de întreținere, s-au luat și haine și echipamente sport de la Hervis și Kiltec în valoare de 1.737 de lei. Iar bomboana de pe colivă o reprezintă plățile efectuate de aeroport către saloane de infrumusețare, cum ar fi salonul Free Style.

În august 2015, în plin sezon estival, conducerea aeroportului decontează 1.000 de lei pentru un sejur de câteva zile la malul mării, la o pensiune situată în apropierea falezei din Constanța.

Omul lui Fenechiu se bate cu omul lui Nichita

Marius Bodea, considerat omul de casă al cuplului Fenechiu – Adomniței, a intrat în cursa electorală pentru Primăria Iași din partea PNL, împotriva lui Mihai Chirica, considerat urmașul fostului primar Gheorghe Nichita. Bodea a apărut în peisajul politic ieșean ca prefect al județului Iași, susținut de Relu Fenechiu. Însă, omul din umbră care l-a propulsat și finanțat în cariera politică este Cristian Maftei (foto), finul lui Crin Antonescu, om de afaceri urmărit internațional, fugit din țară urmare a unei condamnări la închisoare pentru jonglerii imobiliare cu retrocedări, complicitate la dare și luare de mită. În același dosar a mai fost condamnat Radu Prisăcaru, personaj care l-a precedat pe Bodea în scaunul de prefect. De altfel, Bodea locuia în aceeași vilă duplex cu Maftei, până la fuga acestuia din țară. Marius Bodea a fost și angajat la firmele de construcții ale lui Maftei, SC Compania Quantum SRL și SC Enviro Construct SRL, care au beneficiat de contracte de milioane de euro de la Consiliul Județean condus de Cristian Adomniței.

Două dosare de corupție în care a fost implicat Bodea

Până în prezent, de fiecare dată când a fost implicat în săvârșirea unor fapte de corupție, Marius Bodea a scăpat basma curată. De exemplu, în perioada în care a fost prefect acesta i-a pus o pilă unui polițist care vroia să fie transferat de la Serviciul Rutier al Poliției, la Serviciul de Permise Auto din cadrul Prefecturii. Discuția telefonică dintre polițist și Bodea a fost interceptată de procurori, însă, doar polițistul Vănel Carp a fost trimis în judecată pentru această faptă. Deși pentru discuții similare procurorii de la DNA cer, astăzi, arestarea pe capete a funcționarilor, Marius Bodea nu a fost nici măcar trimis în judecată pentru trafic de influență sau instigare la abuz în serviciu în acel dosar. În schimb, polițistul a fost condamnat, în primă instanță, la patru ani de închisoare cu executare. Tot cu ajutorul lui Relu Fenechiu, Marius Bodea a ajuns în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Române, loc în care ar fi comis mai multe infracțiuni anchetate de procurorii anticorupție. După plecarea lui Fenechiu de la Ministerului Transporturilor, noul ministru, Ramona Mănescu, a descoperit că Marius Bodea a comis mai multe infracțiuni de abuz în serviciu și fals în înscrisuri și a făcut plângere la Direcția Națională Anticorupție.

„O să sune domnul Bodea”

Contactat telefonic două zile la rând, Marius Bodea a refuzat să răspundă întrebărilor reporterilor EVZ. La un moment dat, de pe telefonul acestuia a răspuns Răzvan Timofciuc, un membru al staff-ului de campanie. „O să vă sune domnul Bodea când va fi mai liber”, a precizat Timofciuc. Timp de două zile nu a mai sunat și nici nu a răspuns apelurilor repetate.

Sursa EVZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here