Dictatorul din Palatul Roznovanu. „Este pentru ultima oara cand un angajat al Primariei isi va permite sa vorbeasca fara acordul primarului”

0
62

Apetitul dictatorial al edilului Iasului a traversat azi o etapa destul de periculoasa pentru credibilitatea sa viitoare la carma Primariei Iasi. Practic, primarul Mihai Chirica a incercat, destul de tardiv, sa ingradeasca un drept fundamental, acela al dreptului la libera exprimare, punandu-i pumnul in gura directorului Ateneului din Iasi si amenintandu-l, mai mult sau putin voalat, asupra faptului ca la o a doua expresie publica a nemultumirilor sale se va impune o demisie din fruntea institutiei. Obisnuit ca din randul copiilor de trupa pe care si i-a pus in posturi cheie, cu simplu rol decorativ, de executie, sa se ridice doar osanale la adresa sa, declaratiile lui Andrei Apreotesei i-au dezvoltat brusc o paranoia pe care azi, in conferinta de presa organizata la Palatul Roznovanu, nu si-a putut-o reprima.

Este pentru prima și ultima oară când un angajat al Primăriei Municipiului Iași își permite să discute despre problemele instituției într-o conferință de presă fără primar atunci când vorbește despre buget, strategia instituției, că de aia există un general, nu se poate armată fără generali. Te duci la domnul general și îl rogi frumos: ‘Dom’le, vreau să-mi exprim un punct de vedere’. Te înscrii la audiență dacă este cazul, îți exprimi punctul de vedere, primești o explicație. Îți place, te duci cu explicația până la capăt, nu-ți place, este formularul de demisie, formularul de avansare, formularul de premiere și formularul de sancționare. Îți alegi unul dintre formularele de acolo și mergi mai departe“, a spus Mihai Chirica.

Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că Andrei Apreotesei a facut anumite declaratii de presa pe marginea bugetului alocat Ateneului din Iasi, fără să îi ceară permisiunea.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =